måndag 1 september 2008

fortsättning på min cancer och jag

Hej igen. Vill tala om att jag inte skriver någon kommentar till de kommetarer jag får här..Men jag har svarat er som skrivit kommentarer.Vill ni läsa får ni kolla i kommentarer..Vill också på detta sätt tacka er för att ni hittar hit. Ni är alla varmt välkomna..Och Anne..måste nämna dig..du är SÅ stark.Allt gott till dig..Kram..
Bilden ovan tog jag igår..från vår pyttelilla trädgård..Käre gubben håller ju på där..Och dessa fina små penseér har jag i keramik krukor..och tro det eller ej..men dom växer och blommar igen..Helt fantastiskt..Ska nu fortsätta min berättelse:
Opererades ju på onsdag den 10 januari 2007..Efter en natt på IVA så kom jag så upp på avd.14..som är en gyn.avd.Vet dock ej om det är en avd."bara"för cancerpatienter eller ej..Men det spelar ingen roll. Jag låg ju på IVA och jag minns att jag blev så himla upprörd för jag fick höra att dom skulle skicka mig tillbaka till avd.14..haha.Jag tror nog att det mest var i mitt sinne..För man var ju ganska påverkad av morfinet..Men jag tyckte och trodde väl i min dimma som jag trots allt hade att jag inte kunde klara av det..Jag tror jag sa det också...Vem ska hjälpa mig där..För jag kunde ju inte ta mig ur sängen eller tvätta mig eller nåt..haha..Så inte vet jag om dom blev trötta på mig eller inte..Men det bryr man sig föga om i detta läget som då var..haha..Fram på em.flyttades jag upp på avd14.som för övrigt är en fin avd. Hamnade på en stor sal igen..Låg ju på den avd.dagen innan op. Men på en annan sal. Här var det en sex sängars sal. MIns inte så mycket av den första dagen. Hade slangen i näsan..fy för den lede..haha..Och var vaken och sov om vartannat.Dessa medicine studenter skulle kolla upp mig också..Nja..EN av dom frågade om HAN fick kolla upp mig..Så varje dag kom han in och frågade hur jag mådde..Han började redan dagen INNAN op. Och frågade då hur jag mår och hur ont jag har på en skala från ett till tio...Ett är bra..och tio sämsta tänkbara..haha::Jaja..I min enfald så svarade jag ju när han frågade om han fick följa mig ..ja det är klart du får..det är ju bra för vetenskapen också..fniss..Och denne lite försynte blyge unge man kom till min säng när jag kom till avd14..och frågade hur jag mådde på en skala från ett till tio....Jag fick ju svara tio...men helst hade jag väl velat säga 4000..eller nåt sånt..För inte mådde man så bra inte..Jag har LITE dålig koll på om jag VERKLIGEN kom tillbaka till avd.dagen efter op.eller om det tog en dag till..Jag vet inte ärligt talat..Men det gör ju varken från eller till i historien ..(tror jag..hahaha..)Jag vet dock att när jag väl var på avd. så kom "min" sköterska och malde på mig.."Du måste sitta upp..du måste ta dig upp..du kan få en infektion om du bara ligger.."..Menat då att kunde få problem med andning och "bronkitis" antar jag.Men jag orkade inte ta mig ur sängen för att sitta i en stol bredvid sängen när jag helst hade velat ligga hela tiden.Men dum som man är och slår ifrån sig att man känner sin kropp så vart jag ju minst sagt "sketarädd" som vi säger på västgötska..Så jag satt en stund i stolen..Sen flyttade jag sakta men säkert över till sängen..och tittade på tv..och reste huvudändan på sängen så jag satt upp..Och tro mig eller ej..så sov jag nästan också den natten..Inte riktigt rätt upp men nästan..Det är inte klokt alltså hur hjärnan tar in saker..haha..
På fredagen tvättades jag igen då..i sängen..Inte att rekomendera..men skönt när du inte har något annat val..Men "ren"tycker jag inte jag känner mig..Sen fram på dagen kom min "tjusige" och goe kirurg..eller konsult Mr.Najk..Han är indier..SÅ SNYGG:.och så gullig och medkännande.Han talade om att han hade tömt mig på 7.5 liter vätska..VA!!!!Vad säger man om det då´???Inte konstigt jag såg ut som om jag var gravid eller..Han sa då också att jag behöver ha cellgift för jag hade cancer på ytan av levern..osv..som doktor Nick sagt dagen innan.. Detta var tänkt att starta efter att jag läkt efter min op. Han trodde det kunde ta tre-fyra veckor. Jag skulle få sex behandlingar..Det trodde han skulle räcka.Jag vet att jag frågade honom när jag kom dit innan op. hur stor chans jag har att överleva..Han sa att 80% överlever..MEN många får problem efter ett tag..Men jag frågade inte hur mitt läge är. För jag antar att han menade att man har DEN chansen OM det upptäckts tidigt och inte spritt sig så som min cancer har gjort. Jag är intresserad av att veta...men samtidigt vågar jag inte fråga.Och med den övertygelsen jag har från att ha läst boken THE SECRET så lämnar jag till läkarna vad dom kan göra..Sen får min kropp och jag göra resten för att helas. Vi har så mycket inom oss som kan läka oss..Nyligen läste jag också en artikel där det stod att cancer kan hejdas/botas genom att man tar läkemedlet Tagamet..som är en medicin för magkatarr..Jag ska se om jag själv kan få tag i den medicinen..Kolla in http://www.second-opinions.co.uk/.. Där finns ett index med bla. cancer..Det är inte vilken medicin som helst som hjälper..utan den ska innehålla cemetidine. Det är tydligen det verksamma i den här historien. Nu kära vänner..slutar jag för idag..Men jag är tillbaka imorgon..Till dess njut av livet..Kram/Lena