torsdag 25 september 2008

min torsdag

Hej igen. Börjar med en bild på grannens gång och hennes gubbes byxor på tork..
Min dag började så himla bra..Jag hade fått mail från en tjej/dam/kvinna i Borås som jag inte känner. Hon skrev så himla trevligt till mig..SÅ jag blev glad av bara farten. Tack Gunilla för det. Hela dagen har varit kanon efter det..fniss..
Inte blev den sämre när jag skulle äta frukost och jag upptäckte till min glädje att hjärnan funkade rätt hyfsat..Den kom ihåg att den hade läst någonstans om man kan ta en halv mugg mjölk...och en halv mugg grädde..(mums) och så värmer man detta till så gott som kokpunkten...Sen häller man det över 2-3 teskedar pulver kaffe..Och vips så har man ...hm..hm..hur var det nu då..hm..hm...Caffe Latte???Eller var det cafe au lait..???Eller är det samma sak..hahaha..Inte vet jag..Jag var inte så sen i starten idag..Så jag på med kastrull och i med mjölk och grädde..Och jag kan lova att jag drack mitt kaffe med STOR NJUTNING:.jättegött..På ren skär västgötska..Inte gjorde det saken sämre att jag behövde ta endast två antiinflammatoriska tabletter igår..Och när jag vaknade idag så kändes det mycket bättre..Har tagit två idag också ..Känns helt ok..Så skönt..
Sen fick jag på mig kläder för jag hade bestämt att gå ut en sväng..Och då jag är ganska frusen på grund av mitt icke existerande hår..DRAR I NACKEN ..du vet..hahaha...så tog jag på mig en långärmad skjorta..NÄ den värmer inte nacken..men jag fryser överallt menar jag..haha..Sen ovanpå skjortan åkte fleecejackan på..Fint..Sen på den underbart fjuniga skulten fick det paradera en sån där typ modell..Beppe hatt..hahaha..Dock lite mönstrad..Vit botten ..med gula blå och rosa blommor på..Den gick i stil med min rosa fleece jacka..Helt stilrätt alltså..Så jag gick ner till den "inofficiella stranden"..Det var så himla fint idag.SOlen var uppe..och det var varmt..upptäckte..jag..Oftast så drar det ju när man går där nere vid vattnet..men icke idag.. Här nere gick jag i solen.Kortet tog jag tidigare en dag..Men använd nu fantasin och tänk att det är sol istället för molnigt..Och käre vän...det blev svettigt..Inte kan jag gny för att det blev varmt eller??Jag är ju kinkig när jag fryser..Så allt borde ju ha varit kanonbra..pust och stön och stånk...Icke då..Jag drog ner dragkedjan på fleece jackan..tog av den och knöt den om midjan..Sen fortsatte jag min vandring bort mot kyrkan som ligger på udden ...

Nu får du tänka dig att jag kom alltså bakifrån. Detta kortet är ju taget från den stora stranden så att säga.Men det får duga ändå..så jag gick alltså så jag kom ut bakom kyrkan..nerför slänten och förbi det lilla huset som syns nedanför kyrkan så att säga..Då kan jag lova att jag var svettig..

Nä nu jäklar tänkte jag..Nu ska jag testa hur modig JAG är..Jag tog av mig BEPPEHATTEN...JÄPP..Jag har inga problem med att gå ut i trädgården eller att visa mig för grannarna eller så...utan något på den fina skulten..Men går jag ut och går eller shoppar eller vad jag nu gör så har jag alltid en keps eller nåt annat på huvudet..Men nu for den av..Och jag kan lova att det var en befrielse..hahah:SVETTEN rann om skulten..Så då var jag glad att jag inte hade så mycket hår ..hahaha..Det var så himla härligt att gå där på stranden.:Sen att jag mötte folk..det struntade jag i..Jag fixade det..Jag tror jag klarar allt efter vad jag har gått igenom..och vad jag ännu går igenom.Vad är en skallig medelålders "kärring" i all sin glans mot det va!!!!.Jag log mot dom jag mötte och tänk dom log tillbaka..Det var inte alls svårt..Heder till mig själv..fniss..

Ja sen vart det ännu bättre när jag kom hem..Då hade posten varit här..Och med den kom min bok jag hade beställt..Min snälla vän Yvonne hade skickat den till mig..Så då blev jag himla glad för det..Det kom även ett fint tyg jag hade beställt..Jag hade bestämt mig för att sy men först var jag tvungen att göra fler av dessa ostpannkakor jag gjorde igår..Idag blev dom jättebra också..Bredde ut smeten i formen..Och det blev bättre än att klicka ut smeten som jag gjorde igår..

Sen satte jag mig tillrätta vid symaskinen..Hade klippt ut lite kläder jag gjorde iordning och fick sytt..Sen bankar det på dörren..Och utanför står posten igen.:Ja det var paket utlämning..och jag fick ett JÄTTESTORT paket..Och i det låg det massor med fina tyger från min vän Yvonne IGEN..kolla här..Vet inte om det syns jättebra..Men gör ett försök: Kolla vad fint va..Ytterst är ett cremefärgat tyg med brunbeige prickar..Och bredvid det ett enfärgat i samma beige som prickarna..Jättefint..Sen två olika rutiga som du kan se..Ska jag ha till sovrumsänglar..Sen ett vinrött aktigt.och ett svart..Det har jag använt idag..Kommer bild på det längre ner..Sen var det ett så himla fint tyg..så det vet jag inte vad jag ska göra av.:Yvonne tyckte jag kunde ha det till mina brudänglar..Men jag tycker tyget är för vackert för det..Titta här:

Bilden blev inte så bra..Men det är creme färgat med så fint mönster i..Jag tycker det är otroligt fint..

hahaha..usch..jag måste flina lite..För tro mig eller ej.:Men jag kan känna hur håret växer..haha.Det gjorde jag förra året också..Och det känns som om det kryper nåt uppe på skulten.:Så jag sitter och försöker slå bort vad jag tror är ett kryp..Nu "kryper" ganska lånt fram på huvudet..Så det kan bli lite luggfjun..hahaha..Det är inte klokt..men så är det..

Ja ialla fall..I paketet fanns det även en söt liten prydnadsängel.För Yvonne vet att jag tycker om änglar..Sen en liten liten porslinsflicka klädd i Sverigedräkten. En salva från Oriflame. Den har jag använt för många år sen.:trodde inte den fanns kvar..Men det gör den tydligen,..Himla bra..Sen sist men inte minst så fanns det ett kuvert..Med kort i..Av Yvonnes nya kor::Hemma i hennes föräldrar hem har dom kor..Och nu har dom fått två nya..Så jag fick kort på dom..Så fina..Säga vad man vill om kor:Men jag tycker dom är SÅ fina.Så vackra ögon.En svart ko och en svartbrokig..kul kul..

När jag hade fått detta fina paket skred jag genast till verket..För min vän hade beställt en ängel med det lokala hockylagets färger därhemma i Grästorp..Så det var det jag använde det svarta och det vinröda tyget till..Tygaffären därhemma stänger IDAG..så hon har kommit över tyger billigt..Så här såg det ut när jag höll på att sy lite kläder till den ängeln: Syns inte så bra vad det är..Kanske skulle ha en tävling om det..fniss..Nä jag skojar..SÅ här blev det..

Det är alltså jackan till hockyängeln..Det tar en liten stund att pilla ihop den.Sen skulle den ju ha ett hjärta på framsidan också var givet.

För så ser det ut..Laget har svarta brallor och svart tröja..med ett rött hjärta.. Så så fick det blir..Nedan ser ni byxor och andra tillbehör till ängeln: Så här ser delarna ut innan dom kommer på ängeln..Och NU ska ni få se själva GIK ÄNGELN Idag blev det långt.MEN nu är det slut för idag..Som sista bild lägger jag in baksidan på ängeln också..Sen alla vänner och ovänner...till nästa gång...njut av livet..Kram /Lena
..