tisdag 23 september 2008

tacksamhets dag

Idag har jag bestämt mig för att bara skriva ned vad jag är tacksam för i mitt liv. Så den som inte är intresserad av att läsa det kan sluta nu. Jag är i alla fall tacksam för att ni som läser vad jag skriver hittar hit till min blogg. Ovan syns vår bil. Detta kort tog jag idag. Plus tretton andra kort. Det är jag tacksam för. Med tanke på att vår kamera eller batterierna har uppfört sig väldigt konstigt den senaste veckan.:-)
Jag är tacksam att telefonen ringde imorse. För det innebär att jag vaknade till ännu en dag i detta livet.
Jag är tacksam för det var L min healer som ringde. Det innebär att hon tänkte på mig.
Jag är tacksam för att jag har en vatten kokare. Det innebär att jag kan få varmt vatten till mitt te.
Jag är tacksam för att jag hade råd att köpa glasögon. Det innebär att jag kan se mycket bättre.
Jag är tacksam för att jag har ben. Det innebär att jag kan gå på långa eller korta promenader.
Jag är tacksam för att jag har kläder på kroppen. Det innebär att jag slipper att frysa när jag är ute.
Jag är tacksam för att jag tycker om och accepterar mig själv med fel och brister. Det innebär för mig att jag också har lärt mig att tycka om och respektera andra människor.
Jag är tacksam för att jag kan höra. Det innebär att jag kan lyssna på vacker musik och fågelsång.
Jag är tacksam att jag har mat att äta.Det innebär att jag inte behöver svälta.Inte alla har det så bra.
Jag är tacksam att jag bor så nära ett bra sjukhus.Det innebär att jag kan få vård för min sjukdom på ett bra sätt.
Jag är tacksam för att jag har få men mycket mycket goda vänner. Det innebär att dom tycker om mig för den jag är.
Jag är tacksam för att jag har fått en hjärna.Det innebär att jag förstår att jag har så mycket att vara tacksam för.
Jag är tacksam för att jag har ett hus att bo i. Det innebär att jag har tak över huvudet. Inte alla har det.
Jag är tacksam för att jag har syskon och barn och syskonbarn. Det innebär att jag har en familj som förhoppningsvis älskar mig lika mycket som jag älskar dom.Inte alla har det.
Jag är tacksam för att jag har lärt mig att läsa och skriva. Det innebär att jag har kunnat skriva ner en del av allt det jag är tacksam för..VAD ÄR DU TACKSAM FÖR IDAG????

Ja..ibland blir det konstigt med tänket..eller filosofet eller vad man ska kalla det..Jag bara kände att jag trots min situation är så glad och tacksam för det jag har i mitt liv. Jag förstår att inte alla tycker som jag ..Men det är viktigt för mig att tala om att jag ÄR verkligen glad och tacksam. Och positiv för det mesta.

I dag gick jag en vända nere vid stranden. Och det blåste härligt.Det blåser ur hjärnan på en del negativiteter. Kallt var det dock. Jag hade vindtät jacka..Och keps..Men jag fick vackert dra upp luvan också ..För det var kallt om nacken.Fast den är täckt av keps och krage. Jag gick därnere och kom på att jag idag skulle skriva om hur jag känner det..Detta är inte allt jag känner tacksamhet och lycka för..Men om jag skulle skriva allt då får jag sitta här en bra stund till. Det räcker ju också att jag har plitat ner en stor del ändå. Jag är eller blir inte lyckligare utav en massa prylar. Visst är det kul. Men det är skillnad på vad man behöver ha..och på vad man VILL ha. Dessutom har jag lärt mig genom att leva på båten att man klarar sig utmärkt bra utan en massa saker som man trodde man inte kunde klara sig utan. Det enda jag VERKLIGEN VILL HA är min hälsa och att jag tar tillbaka kontrollen över min kropp.

Bilderna har jag tagit idag.Utom den här ovan. Den tog jag häromdagen. Det är Coble cottage. Där bodde min älskade stora syster när hon och min svåger var här i våras. Jättefint.
Den översta bilden visar vår gårdsplan och vår bil. En gammal Merca.Men vi är otorligt stolta över den.Vi tycker den är ganska häftig. Nästa bild är tagen i rabatten utanför. Jag ville visa att det finns penséer här ännu.Köpte dessa för några veckor sedan.Och de ska dessutom dofta gott.
Bilden därpå är också tagen i rabatten utanför. Ville visa att käre gubben fått till en fin vinkel alldeles nedanför mitt sovrumsfönster.

Jag har gjort klart en ängel idag. Den ska till Newcastle och min vän Maureen. Hon sålde den förra Newcastle ängeln. Ja fotbollslagets ängel.Eller i varje fall gjord i deras klubbfärger. Sen har jag klippt ut ännu en ängel.Det ska bli en GIK ängel. Den ska skickas hem till Grästorp.Till min vän Yvonne. Inte stora Yvonne utan Lilla Yvonne.

Så jag har ännu änglar att sy hela veckan. Himla bra. Med mitt inlägg idag så hoppas jag att du som läser stannar upp lite och tar dig att reflektera över vad du har att vara tacksam för.

Jag slutar för idag med en bild av de sista pelargonerna i krukan ute i den pyttelilla trädgården. Till nästa gång.Njut av livet.Kram /Lena
P.S Tack till er som tittar in här. Vare sig ni "bara" läser eller också skriver en kommentar. Alla är lika välkomna.D.S