måndag 13 oktober 2008

julklapp idag

Hej på er..Ja så har en ny vecka börjat.Och den kunde väl inte har börjat bättre eller..Kolla på bilden på Moggie katt..Den tog jag genom mitt fönster..och med min julklapp som käre gubben har förärat mig..Han är inte klok..Men ack så snäll..haha..Förra året köpte han min högt älskade laptop...i år en kamera..Men det gjorde han nog mest för att jag frågade om jag fick ta med hans kamera hem till Sverige så jag kunde ta kort för bloggen och för dom som gillar att titta på bilderna..Så idag kom det en liten söt behändig kamera till mig.Kan också använda den som videokamera..Sen var det en cd med som jag lagt in i datorn..Där kan jag göra allehanda saker..Tex..en almanacka med egna bilder..ett fotoalbum..födelsedagskort..osv..Så det var en hel massa saker där..Så det har jag suttit och tittat lite på här idag..
Ja först så låg jag till klockan var strax före nio..Sen fick jag masat mig upp då..Moggie sov på kudden som vanligt..Fixade frukost till oss båda..Sen när klockan var tio skulle jag skypa med min älskade syster i Hjo..Så då gick det lite tid till det..Ännu i nattasärken märk väl..hahaha.:Jag har svårt för att gå upp och duscha och klä mig det första jag gör..Jag vill gärna äta frukost och sitta och hänga tills jag vaknar..Sitta och dröna sa alltid salig mor..fniss..Jäkla ord va!!!.DRÖNA..
I alla fall..Vi pratade en god stund..Sen var det då dags för mail läsning och skrivning..Innan jag hade duschat och klätt mig var klockan tolv..Jag fattar inte vart dagen har tagit vägen helt enkelt..Jag gick ut en sväng..Till apoteket och sen gick jag vägen förbi min vän THelma..Hennes hus ser ut så här..
Det är då framsidan av hennes hus..Hundarna kom och mötte mig så klart..Himla livade och glada..Kul att nån blir glad när en dyker upp va..fniss..Ja dom är fina hennes hundar..Hon var inte glad i dag heller..Hon har ju väntat på att dom ska komma och hämta hennes nya kylskåp som inte fungerar..haha..Dom skulle kommit förra onsdagen..men dök inte upp..Nästa bud var fredagen..Samma visa då..Sen har det ju varit helg emellan så det blev inget hämtat..I dag ringde dom från stället där hon köpt kylen och frågade om hon fått sin kyl..Och om hon var intresserad av en tilläggsförsäkring för 34 pund om året..hahahaha..Då kunde jag inte låta bli att skratta..Fast min vän var inte fullt så glad..haaha..Hon hade varit lite ful mot damen i telefon och skrikit att fanskapet funkar inte..Och jag väntar på att dom ska hämta den..hahaha..Kanske jag inte hade skrattat fullt så mycket om det hade gällt mig själv..Jag vet inte..
Så här ser baksidan ut av hennes hus..Hon har en rätt stor trädgård..Men som de flesta trädgårdar här så är det en väldigt långsmal historia. Men hon har mycket fina växter och så där..En liten damm mitt i alltihop..Och en liten sån här..kolla..

Stor skam jag inte kommer ihåg ett svenskt namn..fniss..Känner mig lite generad..För många år sen så hade jag ju många uppfattningar om saker och ting jag inte begrep så mycket om..hahaha..Jag ska ge ett typexempel..haha..Jag tyckte ju att svenskar som bodde i utlandet och inte kommer ihåg vad vissa saker heter på svenska är helt löjligt..Så klart så kommer man ihåg sitt eget språk eller???? Ja så var min tanke då..Men nu är jag i den situationen att jag glömmer bort vad en del saker heter på svenska..Och jag SKÄMS så oerhört för det..fniss..Det låter så himla löjligt..men det är mer än en gång det har hänt..hahaha.Och ibland när jag pratar med dom därhemma så kommer jag på mig själv med att lägga in engelska ord här och där..hahaha..Fast jag får väl säga att jag har blivit bättre..För nu är det "bara" lite engelska ord här och där..Förut hände det också att det ramlade in lite spanska ord här och där..fniss..

Det blir inte så mycket nu..Kanske har glömt av en del ord på spanska nu då istället.. fniss igen.Ja ja..så det kan bli va!!!!..Idag har jag också fått papper från skattemyndigheten där hemma..Jag behövde ha en del papper därifrån. Jag ska nämligen söka lite bidrag från fonder som kan hjälpa mig med ekonomiskt bidrag. Så det har jag suttit med idag också. Jag har inte en aning om vad man skriver..Men jag har gjort ett utkast ialla fall. Sen får jag se hur det går.

Här är min vän Thelma..och lilla tiken Mini..Som blir helt vansinnigt glad när jag kommer..Hon hoppar som en studsboll och ska upp i famnen..SEn ålar hon som en orm väl där..hahaha.Men söter är hon i alla fall..Hon har nyss steriliserats så Thelma tycker väl hon kunde vara lite försiktig med sitt hoppande..Men hur talar man om det för en liten hundtjej på lite över året.??? Dessutom lite i trotsåldern..fniss..Inte helt lätt..Ja sen har det inte hänt så mycket mer idag.För jag är ju också ganska tidig idag med bloggerit..Symaskinen har vilat sig hitills idag..Får se om jag får klippt ut mer änglar så maskinen får jobba lite idag igen. Eller den kanske ska vara ledig idag..För övrigt mår jag bra. Men har ont i sidorna.Ska ringa min doktor i morgon tänkte jag.Kom att tänka på att han kanske kan skriva ett papper jag kan visa upp om det skulle hända nåt när jag är hemma. Det gjorde han förra året..Men jag kan ju inte gärna visa upp gamla rapporter på mitt tillstånd idag..fniss..Inte helt bra tror jag..Ja..och jag räknar ner varje dag..Men än så länge har inte bagen jag reser med kommit fram..haha.:MEn vänta tills slutet av veckan..då börjar Lena få resfeber och ska börja packa..fniss..Jag känner den damen se..

Nu kära vänner lämnar jag er för idag..Dagen som för övrigt varit solig och fin här i stan. Men vi har några regn dagar framför oss..

Till nästa gång..njut av livet..Kram/Lena..

Bild från mitt rum därhemma igår när Yvonne och Lisa hade städat..hej svejs..