söndag 21 december 2008

inget blev som det var tänkt

Hej på er. Ja nu är jag tillbaka..Var inte här i går..(lördag)..Det blev en helt annorlunda dag än vad jag hade tänkt..Och planerat för.Vaknade före åtta..Skulle köra Piba till jobbet vid nio..Sen tänkte jag mig hemåt igen för att städa badrummet och plocka lite innan syster yster d.ä och svågern kom från Hjo. Dom väntades anlända runt tolv eller så skulle jag tro..När jag precis har satt mig vid köksbordet för att intaga min frukost..Så ringer min mobil..Och jag har knappt NÅGON mottagning på den här ute..Vet ej om det är tel eller nätet. Men min vän Britta satt här i onsdags och pratade obehindrat flera gånger..Och hon har telia liksom jag..Men hon har en annan tel..haha..Jag hör inget när det ringer på min mob.Men den som ringer hör mig..Men jag fick ialla fall hört Barbros röst..Jag sa jag hör inget..Ring mig sa hon bara..Och vad gör man..Man ringer.Hon har hängt med mig i 34 år..Och jag visste att hennes underbart goa mamma Ester var dålig och låg inne på sjukhuset..Jag ringde Barbro och fick reda på att mamma Ester hade slutat sina dagar i detta livet i går morse strax efter klockan fyra.Och jag vet precis hur Barbro kände/känner det. För jag ju mist min mamma också. Så jag sa till henne att jag kör ner Piba sen kommer jag över..När jag pratar i hemtel då ringer mobilen IGEN..strax efter åtta då..haha..Då är det syster yster d-ä..Hon hade SÅ ont i sin rygg så hon visste inte vart hon skulle ta vägen..Så dom kom inte ..Hon har haft problem med sin rygg jättelänge..Och går nu hos en gubbe som är jättebra och han är säker på att kunna hjälpa henne.Men när hon varit så sned så länge i höfter så tar det lite tid att få rätsida på det..Hon hade nog dessutom fått en inflammation i musklerna..SÅ hon tog sig knappt framåt. Stackars syster. Så jag for ner med Piba till byn då..Sen in till ICA:.och sen gick jag till Gröna Gåvan..
Hit alltså.Ja ni såg ju bild tidigare i veckan..Köpte en blomma med kondoleans kort i till Barbro..Sen åkte jag ut till henne och vi drack lite kaffe och pratade..Jag satt hos henne i några timmar..Innan jag åkte så sa jag att det finns mat till dig hemma om du vill ha ..Hade ju 11 kotletter jag hade köpt för syrran och svågern skulle kommit..Så jag åkte hem och stekte dom..och gjorde en potatis gratäng. När det var nästan klart så sms-ade jag Barbro..Men då sov hon nog. För hon svarade inte..Och hon hade ju inte sovit på några nätter..Men det var ok..Hon ringde upp mig sen när hon vaknade..SÅ då packade jag in mat och mig själv i bilen sen åkte jag tillbaka till henne..Disken här hemma struntade jag i..Vad gör det..den finns ju kvar när man kommer tillbaka ändå..Så jag hade med mat så hon klarar sig idag också.Vet ju att man kanske inte tänker på mat så där det första man gör..

Här ett kort på Barbros katt i handfatet..haha..Får ju ha en liten bild emellanåt. Jag stannade hos Barbro till halv tio..Och vi pratade och skrattade och grät om vartannat..Jag vet att hon var glad jag var där..Och det ska jag tala om för er..ATT DET VAR JAG OCKSÅ:.För hon hade gjort precis samma sak för mig. Och jag ville inte hon skulle var själv och vara lessen.

När jag kom hem så diskade jag och sen blev det te och så sängen. Och idag låg jag till halv nio innan jag fick upp kroppen. Men jag var allt vaken tidigare. Skulle köra in pojkarna idag igen..Skulle jobba mellan 1-4..Piba i affären och Johnnie skulle snickra i den nya delen.Och jag skulle ta JOhnnies bil till Willys i Trollhättan och handla. Så det gjorde jag. Handlade skinka och sill...bruna bönor..osv..ja sånt som VI äter på jul.Sen for jag till syster yster d.y.DVS: Marie..Hon var barnvakt en stund till Alexander och Timmy.De är barn till syrrans dotter Sofia. Det var kul att se barnen igen.:ja Marie och Benny också så klart..haha..Men lille Timmy var så dålig..Han har haft feber sen i torsdags..Och näsan rann..och han såg allmänt slö ut..Men han kom och satte sig i mitt knä och satt där och hängde..Alexander och jag pratade om att jag inte hade några barnbarn ännu..Så sa han att han och Timmy och hunden Ani kunde vara mina barnbarn också..Är det inte för HÄRLIGT eller..haha..GUD så sött tycker jag..Alexander kommer här..Han fyllde 6 i början av månaden..så han går i NOLLAN nu..dvs..förskolan..

Fick en macka hos syrran och lite julmust..Jag var så hungrig. Så fick jag två söta änglar..Dom ska stå framme jämnt och vaka över mig sa syrran..Så då får det bli så. Fick också med mig prinskorv och sylta och ost och en rökt korv..Benny får ju så mycket julklappar från kunder varje år..Och han kan inte äta upp allt han får..Så då fick vi detta..Snällt va..
Här sitter lille Timmy på morfars arm. Se så hängig han ser ut. Han mådde inte bra men var gudasnäll ändå..I nacken har han små lockar..SÅ han ser nästan ut som lille Emil i Lönneberga..haha..Sen vid halv fyra tog jag och samlade ihop mina grejor och for mot Grästorp igen.
Här är Timmy och jag då..Fick hämtat mina älskade pojkar och styrde så kosan mot Ås..Där fick vi plocka in all mat..och så har vi då stoppat in det här och där..haha..VI har inte världens största kylskåp::Men vi fick till det.Ställde ut lite på altan..Sånt som man kan ställa ut utan större risk.Sill och lite rödbetssallad ..och lite annat smått och gott..Sen fixade jag käk till "ongarna" och vegetariska köttbullar till mig.Får nog börja äta veg.mat igen..För jösses det har gjort ont i min kropp idag..Åt ju två kotletter igår..Och jag tror ibland att fläsk kött inte är så bra för min kropp..Syster yster d.ä.får också ont i kroppen när hon äter för mycket kött..Och jag åt ju veg. i över ett halvår..Och mådde bra av det..så jag får nog återgå lite mer till det.Men först ska jag äta skinka till julen..sen får det blir mer veg. då..Ja va har jag hunnit med mer..???Har stekt köttbullar inför den stundande julen. Ska göra mer imorgon. Det går alltid åt i mängder här i Ås..Och nu så sitter jag då här och skriver..Men nu tycker jag nästan att jag har tramsat om inget av större värde..Så jag slutar här..Men först vill jag säga hej till Ingrid som var ute och nattvandrade i bloggvärlden och hittade hit..Vill bara tala om för dig att jag svarar på alla kommentarer under den kommentar du har skrivit till mig..Välkommen till min värld..Och hoppas du tittar in igen. Tack för dom snälla orden du skrev dessutom..Och tack till alla ni goa som skriver till mig..Ingen nämnd..ingen glömd..Till nästa gång...njut av livet..Kram Lena Slutar med go bild på Henrik och Lillen i Scotts. Bilden tog Lisa och skickade till mig..synd dom inte vann dansbandskampen..Men söta är dom ändå..Hej svejs.