onsdag 24 september 2008

glad dag

God kväll.Hoppas att ni har det bra. Själv tycker jag att min dag har varit jättefin i det stora taget. Här ovan ser ni ett av äppelträden hemma i Ås. Min son Piba skickade bilden idag.Vaknade till en halvklar dag kan jag väl säga. Det var uppehåll och rätt hyfsat ändå. Men tro mig..käre gubben var uppe före mig idag..Så det blev lite bakvända morgonrutiner. Inte van vid det..Varken Moggie katt eller jag. Men Moggie katt fick sin frukost av käre gubben idag ..Fast sen kom han sig allt upp på diskbänken och ville ha sin vanliga klick av Marmite..USCH..sånt äter dom här..Vet inte ens vad det är..En sak är nyttig dock.Massor med B-vitaminer i det. Här har dom det på sitt rostade bröd. Och jag är sannerligien inte kräsen.:men det äter jag inte gärna.
Sen när jag hade gjort allt vad morgonrutinerna innebär i mitt liv så ringde min vän T. Så det bestämdes att jag skulle kika över till henne. Hon väntade på en reparatör för hennes nya kylskåp fungerar inte bra. Så jag tog en kopp kaffe med henne. Tiden gick och jag kände att jag ville nog gå en sväng. Det blev till apoteket igen ;Köpte ju antiinflammatorisk salva häromdagen. Tycker det har hjälpt lite.SÅ nu köpte jag antiinflammatoriska tabletter. Vill gärna ha det gjort och testat innnan jag har min scan nästa vecka. Är det inflammation så borde tabletterna fixa till det. Jag har ett försvagat immunförsvar i och med att dom fick ta bort min mjälte under min operation förra året..Så den har en funktion. Mjälten alltså..haha..Får nu dessutom äta penicillin varje dag i förebyggnade syfte.För jag är väldigt mottaglig för infektioner över lag.Men mest lunginfl. hjärninfl. och luftrörskatarrer och sånt där. Fast jag tycker det är lite svårt att förstå.För hemma hör man ju alltid att det inte är bra att äta penicillin.
När jag hade varit på apoteket gick jag vidare till COOP och handlade lite. Bla Keso. Hade bestämt mig för att pröva att göra ost pannkaka. Det har jag aldrig gjort förut.Men det var himla gott.Kan användas som snacks ex. som smörgås med pålägg osv..Så här gör man enkelt och lätt.
Till ca.8 bitar behövs:
1/4 burk keso..ca 125gr.
1.5-2dl.riven ost.ca 75-100gr.
3 ägg. Dela vita och gula.
vispa vitan till hårt skum,ta gärna i lite salt så går det lättare
Låt keson rinna av lite i en sil. Jag tryckte ut lite vätska med hjälp av en sked.
Mosa ihop Keson och gulorna. Rör sen i den rivna osten. Vänd försiktigt ner vitan. Tillsätt lite salt och peppar..och andra kryddor ell. örter.
Ta sen en bakplåt med papper på.
Klicka ut smeten med en sked. Inte för tätt för den breder ut sig. Det ska bli cirka 8 bitar. Min plåt är dock väldigt liten.Så nästa gång ska jag pröva att bre ut smeten helt och göra en hel kaka av den så att säga.
Grädda kakorna i ugn..175grader i ca.20minuter..eller tills dom är gyllen bruna. Det var rätt gott faktiskt,,En liten bild igen..

Så här ser det ut på gatan utanför vår gård. Till vänster går vägen upp till vår innergård. Inte mycket trafik på gatan man ser.

Ja vad gjorde jag sen..Jo jag hade ju fått mail..Från min gamla kära vän A..Hon bor numer i Göteborg. Men det är så himla roligt..För det har hänt att vi inte varit i kontakt på flera år..Sen när vi tar kontakt med varandra igen så är det som om vi pratade igår..Det har alltid varit så med oss. Och det är SÅ himla roligt. Jag blev så himla glad när hon hade skickat mail. Vi har också hunnit med att pratas vid över telefonen idag..Och det är också så att det är inga två minuters samtal vi har precis..haha.Men idag blev det "bara" 45 minuter..

Det i sin tur berodde på att jag väntade besök från Veronica min vän från London. Så hon kom mitt i alltihop.Men jag är glad att jag har prata med både A och Veronica och även min vän T..

Ja jösses..vänner ska man vara rädd om. I övrigt har jag inte gjort så mycket Jo jag sydde ju lite förstås..Sen har jag pratat med syster i Trollhättan.:

Så här ser det ut från min huvudingång så att säga. Så här går bussen var tjugonde minut.Men svänger man av på gatan man ser till vänster så kommer man in på gatan jag visade på bilden innan.

Snart är det dags för kvällens te och sen en stilla tanke om min dag. Fast jag inte har "gjort" så mycket så tycker jag att jag är nöjd ändå med min dag. För det jag inte har fått gjort idag..Det finns ju ändå kvar där imorgon. För ingen tar det ifrån mig så att säga. *ler*(himla bra att intala sig själv det)

Jag skulle säkert behöva städa lite. Men jag tycker dammsugaren kan få vila tills helgen eller så. Det innebär att jag inte behöver bekymra mig om det än så länge. Fast skam till sägandes så är det väl mer latmasken som pratar i dag.

Fast vissa dagar ska han väl få säga sitt också eller. Ibland har han mycket kloka ord att säga oss ...fast vi vägrar att lyssna..Utan rusar på i livet..eller latmasken kanske är fel att säga..Kanske vi skulle säga att kroppen "knackar på " och säger åt oss att ta det lugnt ibland. Vad dumma vi är som inte lyssnar på den signalen alla gånger.

Kortet nedan tog min son för någon månad sen hemma i Ås. En fredagkväll när solen gick ner över Dättern. Man ser grannhuset också.FIn bild tycker jag som får representera lugnet vi alla borde lyssna till .Jag kan gå där hemma och "LYSSNA" till tystnaden. Det är så fridfullt och fint. Det finns så många tillfällen egentligen när vi skulle ta och vila oss lite mer..Och njuta lite mer..Och leva lite mer..
Saker som borde vara mer viktiga än att fara runt efter det materiella..eller har jag fel..

Nu blev det lite inre tankar igen..fniss..Ja det är inget fel i dom för all del.Men kanske inte alla vill läsa om det. Men jag tycker nog att det känns rätt ändå att vara lite sån idag igen..kanske blir det lite lättsammare imorgon.Jag är bara så innerligt glad idag. Jag har pratat med några goda vänner..Jag har inte ont i musklerna..Vad mer kan jag begära av livet idag..???? Lite te:-)

Till nästa gång ....njut av livet..Kram /Lena..Lägger upp en bild på katten Missan hemma i Ås..Mycket fin lite katta..Hej svejs