måndag 27 oktober 2008

Tror d åskar.

Hej kamrater och okamrater. Hoppas er måndag har varit fin. Jag har haft en rätt hyfsad dag tycker jag. Men en sju jäkla natt. Blir lite smått irriterad:) jag sover så dåligt till och från..Nu är det tydligen till och från då..fniss. Gick och la mig i hyfsad tid igår kväll och somnade tidigt. Sov helt säkert vid halv tolv. Strax efter tre vaknar väl kroppaskrället och jag till liv då..VA!!!!!..mitt i natta. SOM tur är så är vi här i huset begåvade med X antal tv-apparater-En liten i mitt rum. En STOR en i barrummet som pojkarna kallar det..Johnnie har en i sitt rum..Piba har en i sitt rum..Det står nog två på vinden. Men dom stod här när vi flyttade in..SÅ här är det telvision i parti och minut. Så i natt har jag kollat på hemsökta hus och lite andra program med lite knytt och så där.:Jag är ju VÄLDIGT intresserad av det andliga och sånt och tror helhjärtat på att det finns mer än detta livet..Men när man ligger och kollar in hemsökta hus på natten...DÅ är det lite kymigt. fniss..Men titta ska jag..Och inte kunde jag somna om heller ..Nä då..När klockan var halv sju var jag ännu vaken. Men sen ser ni..då slumrade jag till lite smått..Och vaknade strax efter åtta.Då var Piba redan uppe. Fast det hade jag inte hört. Och jag är himla lättväckt. Ur led är tiden.Just nu sitter jag här igen och skriver..

Får väl tala om att hela lördagen höll jag på att städa. Och det tog sin lilla tid. Pojkarna städar säkert..det gör dom. Men jag städar på ett lite annat sätt.Dom ser inte städning på samma sätt som jag gör kan man väl lugnt påstå utan någon större överdrift.haha..Sen fram på em kom min kära syster yster som skulle kommit hit tidigare på dagen och hjälpt mig med städerit. Men det blev inte riktigt så av olika skäl.fniss..Men hon och sonen kom med fläskfilé. Piba hade beställt fyra METER filé.haha. Men vi fick väl en halv meter.Men det var inte fy skam det. Men Piba sa till syster yster att hon är skyldig oss tre och en halv meter då..haha..Till saken hör att syster ysters man Benny...min tokrolige svåger som jag visat bilder på här jobbar inom charkuteri branchen..Så kött är inte ett stort problem precis..Syster yster stannade en stund hos mig och jag var SÅ trött för att vara ärlig. Så jag gjorde inte så många knop sen under kvällen.

Sen igår..(söndag) gick jag upp strax efter nio. Jag sov något bättre då. Och jag hade ju både mer städ och även tvätt kvar. Så jag satte igång ganska omgående IGEN.Fram på dagen skulle Barbro komma och äta. Piba skulla kocka och det vankades spagetti och köttfärssås..Gjord med smör och grädde..Så jag passade på att ta lite kort på både Barbro och maten.

HÄr knäppte jag fort som ögat så hon hann inte med knappt..Fast jag tycker det blev rätt så bra kortet. Vi ska hem till henne en dag och äta. HOn har gjort klart en stor älgstek som vi ska mumsa på..Och när Barbro lagar mat..DÅ är det en FRÖJD att äta..Så det ser jag fram mot. Så här blev spagettin..Egentligen är inte kortet så bra men jag lägger ut det ändå..
Det ser ut som jag är en riktig storätare..haha.:Men sanningen är att det är knappt någon spagetti alls. Det är grönsaker som ni ser..På andra sidan är det ganska mycket cole slow..Hur i hela friden stavar man det?????Vitkål med creme fraische..senap..lite citron..lök..och peppar..majonäs..Ikväll ska jag förövrigt göra egen majonäs för första gången tänkte jag..Det blir säkert lite annat än den köpta.. Fick lite sommar blommór av Barbro också när hon var här..Inte dåligt så här i slutet av oktober va..kolla här
Sen när Barbro hade åkt igår kväll så planterade jag om de få växter jag har kvar..JOrden var alldeles torr och i små klumpar..Det tog inte alltför lång stund att få det gjort för det var som sagt inte så många. När jag tar mig in till byn ska jag investera i lite nya blommor. Jag måste ha lite träd i fönstren..Diskbänken var väl inte så tjusig med jord och bröte men det blev bra till slut.
Ja det var väl i stort sett min söndag..Sen kom då imorse..Och även denna morgon och denna dag har varit full av MER städ och tvätt. Plock och så där. Har också hunnit tvätta fönster i hallen och bytt gardiner där. Men jag fick korta av gardinerna en bit. Har haft dom inne i lägenheten i byn tidigare. Och så står det ett futtigt trä i fönstret..haha.:SKa se om jag kan ta någon bild på det imorgon. Sen kom min vän Yvonne en sväng..Det var himla kul att se henne..Jag ska ta det lugnt imorgon och gå in till byn om det är uppehåll ..Ska nämligen fira hennes 60 årsdag ..Hon fyller imorgon.Men IDAG var hon här..Och hon ser ut så här..Hon har inte varit med på bild här innan..Men hennes BILDER har däremot varit med..Så med den bilden tackar jag för mig för idag..Återkommer nog imorgon..Till dess..Njut av livet..Kram Lena