tisdag 28 oktober 2008

kalas idag

Hejsan hejsan..Ja idag har jag varit på kalas hos min vän Yvonne. HOn fyller 60 idag. Men innan jag hann så långt så hade jag städat toan..tvättat lite..Släppt ut katten..och även släppt in henne..Jag hade bestämt mig för att promenera in till byn så jag utgick från Ås strax före tolv..Det är ca 8 kilometer att gå.Skulle vara inne hos Yvonne vid två..Men jag skulle också köpa en liten blomster kvast..Så jag gick som sagt iväg..Vände mig om när jag kom ut på grusvägen som går fram till huvudbyggnaden på Sjöryd..Så här ser man vårt hus längst in..Tog kort och fick med hela det upplöjda gärdet också.:Men jag tycker det är rätt så tjusigt ändå.

ja stor är bilden sannerligen inte..Allra allra längst bort syns det lite rött..haha..

Sen gick jag vidare mot Ås kyrka. Det tar en liten stund att gå fram till kyrkan..Väl där tar man av till vänster in mot byn. Dagen har varit kanonfin. SOligt och inte så blåsigt. För där vi bor kan det blåsa väldigt i och med att det är så öppet..Jag fick ju på mig mina nya Asics skor..Går så himla bra i dom.:Men jag borde vetat att jag skulle få skoskav..Får ALLTID det..Dessutom har jag två par Asics till som är gamla och ingångna..haha..Men men..vill man vara fin får man lida pin.. Och det gjorde jag. Påföljden nu är att jag har en stor präktig blåsa på höger fot..Och den gör ju inte gott precis om man säger så..Så här ser lilla Ås kyrka ut..Jättefin tycker jag.

HÄr tar jag då till vänster och går en lång raka fram till stora vägen som leder till Lidköping..Riksväg 44..Den korsar jag och går mot Forshall..det är ju en bit förstås..Det verkar som om det går på ett kick..haha.:Men riktigt så snabb är jag inte..Jag roade mig med att ta en bild på mig själv på vägen också..Det blev så här..Solglasögon för att ingen ska känna igen mig..eller vad tror ni..;)
NÄr jag hade kommit så långt så ringde lilla Yvonne som också skulle med till stora Yvonne idag..Och vi bestämde att lilla Yvonne skulle komma och möta mig i alleén i Forshall..Hon hade en liten bit att gå också..Men till slut så möttes vi på rakan där i alleén då..Men först hade jag passerat detta fina hus.:Det är en skolkamrat till Piba som bor där med sin fru och barn..Inte så illa detta huset va..
Ja vi gick där fram mot byn..och till slut så kommer man ju dit.:även om man tycker det tar en evighet..Då gjorde också min onda häl jäkligt ont..SÅ då fick man ju gny lite för det...haha.:Man måste ju gnälla lite...fniss..NÄÄÄÄÄ....jag skojar..Men öm var han foten..Vi gick till blom och present affären och köpte en blomma till stora Yvonne.Jag köpte tre rosor och lite brudslöja..Ser ut så här..
Hos stora Yvonne var det redan folk..Det var hennes dotter och barnbarn..och två systrar som jag inte har sett på jättelänge. Det var kul att se dom igen..Vi kom igång med pratet så klart..Och Yvonnes ena syrra Anette tog hand om min fot..Yvonne hade skoskavsplåster.:Och tänk..alla tre systrarna jobbar som USKOR:..hahaha..Så jag var väl omhändertagen..Anette ser ut så här..
Får väl visa de andra också som var där..Lilla Yvonne ser ut så här.:Kortet är suddigt tyvärr.:Men det syns allt vem det är ändå.;)
HOn stod på tillväxt..haha..På soffan satt så Lisa(dottern..sen Sandra..barnbarnet..och så Britt-Inger..syrran..) Dom ser ut så här..
Själva födelsedagsbarnet hade fullt upp med att fixa mat till oss..Ja systrarna hade redan fått så dom åkte strax efter att vi anlänt.Tro det eller ej...Men dom ville stanna och säga hej TILL MIG...Inte dåligt va..!!!!!Tack för det Nettan och Britt-Inger..Hoppas vi ses snart igen så det slipper ta flera år igen..*ler*Man är lite dålig på det där med kontakt ibland..Ja då var det ju det här med födelsedagsbarnet:Ni som ev.läste bloggen igår..såg bilder på henne då.:Hon KAN se så bra ut som hon gjorde igår.Men idag så visade hon sin ALLRA BÄSTA sida tycker jag..Den ser ut så här....

Ja visst är det tjusigt..haha..HOn drog själv ner dom så..Och visste inte att jag knäppte då..Och jag visade henne bilden också och talade om att hon ikväll ska ut på bloggen..hahaha..

Till hennes andra fördel idag så ställde hon fram en god gräddig potatisgratäng på bordet..och gott kött som hon stekt i ugnen..En stor salladsskål och gurka bröd och smör..Jättegott alltihop..Jag drack vatten de andra drack dricka..Nä Sandra drack nog vatten också tror jag ..När denna kulinariska rätt var säkert i min mage så förflyttade vi våra dästa kroppar in till rummet..Där tittade vi på en dvd som spelades in i Grästorp i samband med nostalgi galan dom hade förra året..Det var massor med folk man kände och känner..Och massor med gamla band som härjade här i byn under 60-talet och framåt..Det var riktigt roligt..Lisa och Sandra lämnade vi i köket till att ta hand om disken..Vi är vana vid att slita ut en generation i taget här..Och börjar gärna med de yngre..hahaha..När vi tittat klart på filmen så blev det kaffe och kaka med grädde och bär och likör..Det var gott.:Titta så fint Sandra hade fått till grädden..Ser ut som ett stort härligt gräddberg..

Så urbota dum jag är..jag har ju en fin bild på båda kakan bären och grädden.:Så lägger jag bara in den på grädden..haha..Kolla här då..här är nästa

Vi drack en god kaffelikör jag aldrig hört talas om ..Den heter Cafetino..Jättegod. Ja sen gick tiden och jag skulle gå till ICA också innan jag skulle hem. Behövde handla lite..Min syster från Hjo kommer imorgon och jag hade inget bra i köttväg..När jag då travar in och handlar så hade köttdiskarna gått sönder..SÅ jag köpte rätt mycket nötkött för ingenting..25 kronor pkt. Och det var rätt så mycket i får jag säga.:Så imorgon ska det vankas kalops..Sen blev det fläskfilé..för det var extrapris..Det är bra att ha i frysen::och även kyckling filé..Så den notan gick på strax under 900kr.Ja..ja..Det får gå i den stora konkursen...haha..

Lilla Yvonne och jag hann med ett liten sväng in till loppisen också.:Fick tag på två lampor.:50Kr..för båda..En sådan där typ pinnlampa som var modern för några år sen..Men nu råkar jag gilla sådana..Och eftersom lilla Missan har förstört kupan jag hade på den lampan som stod där från början så fick det bli en pinnlampa..Köpte också en till fönstret på övervåningen.:Får se om jag tar kort på dom imorgon..Till syvende och sist..Jag hade en present till Yvonne också.:Vet inte om det syns..Ett halsband..Vet hon gillar färgerna..LIte olika rosa toner..Jag gillade modellen..Hoppas hon gjorde det också..Så nu slutar jag med den bilden..Till nästa gång..Njut av livet..Kram Lena