torsdag 11 september 2008

nu är jag här igen

Hej igen.Nu är jag tillbaka..Här ovan ser ni mig för några veckor sen i Alnwick där vi var på musikfestival. Har idag haft min sista behandling..Förhoppningsvis. Frågade lite mer idag..Har inte gjort det förut..För jag tänker som så att det medicinska får han ta hand om ..så tar jag och min kropp hand om den mentala biten..och healing från mig själv..Jag VILL INTE veta på ett sätt.:Men jag BEHÖVER ju veta också..SÅ det ser bra ut sa han..Hade inte hunnit få stora tumörer tydligen utan mer fläckar. Och det finns ännu på leverytan. Men har inte gått in i levern. En annan gång sa han också att det KAN vara kvar sen den förra cancern men inaktiv. Nu får jag vänta på scan den 1 okt. Då får vi väl svar på det då..Men han trodde säkert jag kunde åka hemåt efter det. Det låter lovande. Jag är glad och tacksam och tackar Gud och universum för styrkan jag får ..
Nu till fortsättningen på årets cancer. Vi börjar nu i mars månad.
Mådde rätt ok när jag fått antibiotika Ciprofloxacin.Hjälper mot bla urinvägsinf. Men har ett brett spektra. Botar även inf. i mjukdelar bla..Den 2 mars skulle min älskade storasyster Britta som jag kallar henne och min svåger komma hit under fem dagar.SÅ på söndag kväll tog vi bilen och for till Morpeth och hämtade dom vid tåget..Vi åkte till deras stuga och lastade av.:Sen hem till oss..Hade gjort lite mat till dom och så blev det vin..Lite VÄL mycket..Så dagen efter var det inte så mycket med nåogn av oss..Dagarna gick och jag mådde ömsom bra ömsom dåligt..Hade lite ont i höger sida..Fredag morgon körde jag Britta och Larsson som jag kallar Lars..till tåget igen..Så fort dessa dagar försvann.Men det var härligt att få ha dom här en sväng.Sen blev jag bara bättre och bättre men jag avstod gymmet.Men var ute och gick..Hade dock lite ömmande i höger sida. Detta var den 18 mars..Den 20 skulle jag in på kontroll igen..Då var jag jätte dålig..Så jag kunde inte ens sitta i väntrummet när jag kom in..Jag fick gå in och lägga mig på en säng..Och min doktor kom nästan på en gång..Och la in mig på sjukhuset..Så var det med det..Han kände på magen..Men det gick inte så bra..Dels var jag i plåga..och då spänner man sig ju så himla mycket..SÅ kanske det inte hade gjort så ont om jag bara lyckats slappna av..haha..Lättare sagt än gjort..På fredagen var jag lite alert..mest pga smärstillande..Mina systrar ringde för Piba hade ju fått meddelande från käre gubben att jag låg inne..Så Piba hade ringt sina mostrar..Efter någon dag så blev det svårt med "skiterit" igen..Men det berodde på tabletter så klart..Och att man inte rörde sig så mycket..Jag gillar att röra mig och kroppen är van vid det.Så det var ju en stor omställning så klart..Får lägga in en liten bild igen innan jag forstätter..
SÅ här ser min käre svåger Ian ut..Foss lillebror..Också taget den dagen vi var på musikfestival.
I alla fall..Jag kände mig piggare och piggare förutom att jag hade ont i underlivet..Och var förstoppad..Fick åka hem efter en vecka..Utan att dom kunde säga vad som felades mig.Men jag skulle få en tid för en scan. SJälv trodde jag då och tror ännu att jag hade tränat för hårt..Min kropp kan inte det längre..Jag har ju stora ärrbildningar..och det tar nog lång tid att helas. Även om jag INTE känner något av det så att säga..Jag har ju turligt nog sluppit denna trötthet och energi löshet som dom allra flesta kan ha en lång tid efter behandlingen. Det är något jag är så tacksam för så det kan ni aldrig tro..Den sista mars har jag skrivit att vi satt ute i solen för första gången Och att jag planterade penseér i mina väggkorgar..Det är guldkorn i mitt minne står det också..Stämmer..Vi går nu till APril..
Den 1 April kändes det som om jag hade blivit överkörd av tåget i vänster sida..Utan att jag visste varför ..Den 3 april har jag ont i höger sida.Men ganska pigg ändå.Sen kände jag mig pigg förutom ett tryck i underlivet.Kan tänka mig att det kan kännas så när man har framfall..Inte är jag säker.:Men det tryckte på något fruktansvärt.Och "skiterit" var svårt.Liksom att det inte gick någon signal till hypofysen att det skulle ut från tarmen..Konstig känsla..Kortslutning kanske..haha..Vem vet..På onsdagen den 9April skulle jag in på scan av bålen..Sen mådde jag ok mesta tiden..Men jobbigt med underlivet då..Den 16 fick jag tel från sjukhuset.Det var en av doktorns underhuggare som frågade om jag kunde komma in dagen efter..Då blev jag så där "sketarädder" igen..fniss.Så jag frågade..ÄR DET SÅ ILLA...Nädå svarade hon..För jag hade tid till torsdagen veckan efter..Men du förstår sa hon att nästa vecka är doktorn själv och imorgon har vi gott om tid..pust tänkte jag..Så Ian körde mig dagen efter..Och det var hans födelsedag..Som han fick tillbringa med mig på sjukhuset..haha..SNäll som han är..MIn doktor kom inte och pratade med mig utan det var underläkaren jag pratat med dagen innan..Jaha så hon ..Säkert inte lätt för henne heller..."det ser ut som om cancern är tillbaka igen.."VAAAAAAAA!!!!!!!!!!! sa jag..Och blev lite ledsen..Men egentligen så gick det fort över..Nu måste jag veta nästa steg...Fick då veta att det var tillbaka på leverytan..på njuren...och på maghinna..Kanske på fler ställen..Men jag vet inte för jag har inte frågat..Det är inte viktigt heller..Min fråga var då om det gick att behandla..Och det gick det sa hon..Men hon undrade om vi skulle vänta lite eller..NÄÄÄÄÄ..sa jag..Jag vill komma igång så fort som möjligt..INNAN jag blir riktigt sjuk av det..Så jag tror ännu att det var ett slags tecken när jag hamnade på sjukhuset att jag skulle kollas upp.:DOCK är jag säker på att dom smärtor jag hade då inte kom från cancern..Utan som jag sa att jag hade överarbetat allt..SOm tur var så fick jag ju en scan. Annars hade jag väl gått här ännu kanske utan att veta något. Dagens datum var den 17 april. Blir nog kvar i minnet ett tag.Nog för idag..Mer imorgon om jag mår bra..Men imorgon är jag nog SPEEDAD...så det blir säkert ett inlägg..Lägger in en bild på kära gubben som avslutning..Till nästa gång..njut av livet..Kram /Lena

glömde tala om....

Hej och god morgon..Klockan är strax efter nio...Ska ju iväg om en stund på behandling..Så om jag inte skriver ett längre inlägg idag så beror det på att jag är lite sliten kanske..Tror dock att jag återkommer senare ikväll.
TIll er alla...ha en fin dag..och njut av livet..Kram/Lena