tisdag 9 september 2008

sista behandlingen förra året..

Hej igen..Först..TACK TACK alla ni som knackar på och skriver en rad till mig..Det är SÅÅÅÅÅ uppskattat..Och jag lämnar alltid en kommentar tillbaka till er..Men då får ni gå in och kolla på kommentarer igen..Tack alla ialla fall..Ingen nämnd...ingen glömd..Kära är ni alla..!!! Här ovan ser ni vad jag har börjat på idag ..Om ni följer inlägget idag får ni se mer..
Nu fortsättning på "thrillern"
Det var dags för min sjätte och sista behandling den 7 Juni förra året. Och allt var som vanligt till att börja med..Lämna blodprov för att se så blodet är ok för behandling..Väntan på att cellgiftet ska blandas till..Sätta nål och börja ...Och då började det jäklas. Det gick inte att sätta nålen..Först så försökte Cath min sköterska..Hon gjorde två försök..Sen gör dom så att har dom inte lyckats då..så tar nån annan över..Det gick inte heller så bra.:Fick byta hand och försöka ..Till slut efter sex försök fick vi igång eländet..Det var precis som om både nålar och vener visste att det var den sista behandlingen..Inte vet jag..Inte blev det bättre när jag kom hem heller..haha..Ska det vara jäkligt då ska det vara jäkligt ordentligt..Inga halvmessyrer här inte..haha..På natten till fredag var det själva den att somna..Inte en blund i ögonen. Kan någon fatta HUR LÅNG en natt är egentligen..I alla fall när man inte sover..fniss..Sen på natten mot lördag DÅ sov jag..SÅ länge att jag låg till halv tio har jag skrivit..På söndagen var jag SÅ TRÖTT..och DET var första gången jag kände av den trötteheten som alla säger att dom har under behandlingen. Det är en förlamande trötthet.Då har jag inte haft mer än någon dag av det..Tänk dom som har det hela tiden under behandling. Jag är LYCKLIGT lottad det vet jag..På måndagen mådde jag bättre.Men då hade jag en otrolig värk i lederna. Hade också haft lite illamående under helgen. Värk det vet jag ju att man kunde få så det var ok.Eller ok..Men jag visste ju var det kom ifrån menar jag.Lägger in nästa bild nu på vad jag har gjort idag...vänta lite..

Där var den då...det börjar ta form så sakta..

Fram på tisdag började jag må bättre igen som tur var. Jag har ju mått bra med lite små biverkningar hit och dit..Men fram på måndag -tisdag har jag varit så gott som tillbaka till "normal" ..vad det nu är..fniss..Var sen och handlade inför lördagen..Även om det bara var tisdag så var det skönt att få det gjort.Ian och mina grannar skulle komma in och äta lite på lördag. Hela veckan var ok och lördagen var fin med mat och gitarr och sång.:och vin för alldel::Icke att förglömma..Sen var jag uppe rätt tidigt på söndag morgon..Gick 18 kilometer den dagen.Var ute i flera timmar..Men det var så härligt att kunna göra det..Och jag var ju själv..Käre gubben hade ringt och jag hade fått reda på att nu var papper och sånt klart för katten.Käre gubben hade fått biljett hem den 2 Juli..Så det skulle dröja ännu två veckor innan han kom hem. Själv skulle jag åka till Sverige den 16 Juli och tillbringa tid med mina söner och mina systrar och vänner. Midsommar kom och gick..Det är ingen stor affär här heller liksom påsken som jag skrev tidigare..Så jag gjorde inget..Ingen sill hittade jag heller..Så det blev precis som vanligt för mig..LIte tråkigt var det ju att vara själv en sån dag. Men eftersom det var en vanligt fredag här i UK så gjorde det väl egentligen inget..haha ...Fast lite synd tyckte jag allt det var..Dagarna gick och snart var det dags för käre gubben och Moggie katt att komma hem. Tyvärr så blev det ingen lätt resa.FÖrst av allt var dom tvungna att vara på flygplatsen på GC före klockan nio på morgonen..I och med att det skulle med ett djur så var det andra regler som gällde. Sen får man inte flyga till vilka flygplatser som helst här i UK när du för in djur..Så dom fick flyga till Manchester..Det ligger ju inte nästgårds precis..När han landade fick han skynda sig ur planet och ta en taxi till en annan byggnad på flygplatsen för att få ut Moggie katt..Sen fick han ta taxi tillbaka till terminalen och därifrån gå vidare till tågstationen som ligger i anslutning till flygplatsen..Sen fick han åka tåg i tre timmar till Newcastle där Ian hämtade dom. Så katt och gubbe var inte hemma förrän vid elvatiden på kvällen. .Och Moggie katt var inte sig själv på några dagar..Han kom inte ens fram och sa hej till mig. Och det är inte den Moggie katt jag känner i vanliga fall..

Han fann sig snart tillrätta dock och var som vanligt..Tog några få dagar..Sen åkte jag hem till Sverige då den 16 Juli och var där till den 22 september då jag kom tillbaka hit..Men nu har jag skrivit nog om cancern från förra året..SÅ när jag återkommer imorgon skriver jag om hur det blev att det upptäcktes att cancern var tillbaka i april i år igen..Men först vill jag be er som kikar in om hjälp.Har ju skrivit att jag ger pengar till cancerfonden.DU kan hjälpa mig att hjälpa genom att klicka på annonsen som finns till vänster strax efter varje inlägg..Det är inget "farligt"..Det kommer bara upp en annons..Men för varje klick som registreras så får jag några ören. Och dessa ören tänkte jag så småningom kunde bli till kronor..Så snälla läsare..klicka på annonsen ..inget händer..mer än att det kommer upp en annons..Nu ska jag lägga in bilden på vad jag har gjort klart under den regniga dag vi har haft..TIll nästa gång...njut av livet..Kram/Lena