lördag 18 oktober 2008

lite av varje tror jag

Hej på er..Nu är jag tillbaka..Skrev inget igår som ni säkert märkte..Här ovan ser ni mina vänners båt. Den och även dom så klart..befinner sig just nu i den joniska övärlden tror jag K sa..det är alltså öarna runt omkring Grekland. Käre gubben och jag träffade K och C när dom ofta kom till Puerto De Mogan där vi bodde..Ytterst goa människor.Dom kom varje år..två gånger om året till och med tror jag om jag inte minns fel. Dom bor under sommaren i Göteborgs skärgård..Och vintern har dom nu förmånen att få tillbringa vart dom vill i världen..Förra året var dom på Malta om jag inte minns fel. Tänk vad härligt va..Att få slippa kylan och kunna njuta av sol och värme hela tiden. Jag hoppas innerligt att jag kan åka till Mogan en tid när jag har varit hemma i Sverige..Men innan jag ev. kommer så långt måste jag ju tillbaka hit för kontroll..TROR jag har lite mindre smärtor idag..Men det känns lite "tjåstigt" att andas..Så jag vet inte om jag ännu har en infektion i bröstet..Får väl se på måndag hur det känns..Kommer jag ut och går i morgon så känner jag väl hur det känns.. I går ja..vilken dag.. I mitt sinne så tror jag ju att vi har kommit hit till detta livet för att hjälpa varandra och ge kärlek på det sätt som vi kan..I går fick jag se att det inte fungerar så alls..tyvärr..Och vi är ju bara här i detta livet en kort stund så det är lite tråkigt..Vi var ju på begravning..Käre gubbens styvmor på 95 år hade gått hädan..Allt var bra i kapellet och så ..Käre gubbens son och även svågerns son kom upp från södra delen av landet..Jag vet att käre gubben och hans barn inte har varit i kontakt sen skilsmässan..Men käre gubben ringde de första åren hem till barnen..som då var i 30 årsåldern.. Men det var segt att prata..Käre gubben fick fråga ...och sonen svarade enstavigt..Likadant igår..Dom har inte setts på mer än tio år..Så käre gubben frågade hur det var med familjen..SOnen svarade enstavigt..menar du vår familj eller menar du min familj..Det var allt..Han dissade sin far helt..Och jag är säker på att käre gubben talar sanning när han säger att han inte vet varför det har blivit så här..Käre gubben har aldrig ljugit för mig under våra år ihop..så jag utgår från att det är som han säger..Sen finns det för all del alltid två sidor av samma sak..Så kanske hans ex fru har en annan uppfattning som hon har berättat för sonen..Det ska jag låta vara osagt..

Så här ser hamnkontoret ut i hamnen i Mogan..Kortet är taget från aktern av vår båt när vi ännu bodde där..Visst är det fint va..Saknar det varje dag..Men får vara glad att jag ännu är här..och lever ..

Jo efter akten i kapellet var det ju en liten mottagning med lite förfriskning då..Men käre gubben och jag stannade knappt en timme..Det blev jobbigt att sitta där..Jag såg att att han var ledsen och besviken..En stund så kände jag att jag skulle vilja resa mig upp och säga till sonen att "din pappa och även du kan vara död imorgon"..Jag tyckte det var sorgligt och ledsamt att se situationen. Jag tog illa vid mig för bådas skull. Käre gubben försökte ju..men fick inget gensvar..Så den biten förstår jag..Men jag skulle så gärna ha velat att dom kunde ha pratat lite och kanske fått klart för sig vad det är som stör relationen så att säga. Vi har ju som sagt var inte hur mycket tid som helst att göra gott här i detta livet..Men nu är det som det är ..

Dagen idag har varit rätt ok tycker jag..Det var lite halv klart när jag vaknade..Nä nu ljuger jag..fniss..När jag vaknade första gången var det ännu svart.Minns inte vad klockan var..Efter sex..och det var mörkt va..Fast snart blir det ju ändring av sommartiden så det är inget annat att vänta..SOmnade om och vaknade inte förrän halv tio..VA!!!!..Det är inte ofta jag ligger så länge..Men idag var det skönt..Har inget att brådska upp till heller för den delen..Hade dock bestämt att jag skulle åka och handla idag..Så det stod på schemat..Samt att åka till handelsträdgården..Käre gubben skulle ha teakolja dom hade där.:och själv hade jag sett en sak jag köpte till min syster..Min stora syster i Hjo..Tror och hoppas hon kommer att gilla den..fniss.Lite roligt att överraska..

Sen for vi till ASDA i Ashington..grannstan dit jag har promenerat..Hade lite att inhandla på stormarknaden.:hade med mig kameran.:Men jag kunde inte med att ta fram den i affären och gå där och fota..haha..Hur skulle det ha sett ut..och det finns ju sådana där tvkameror överallt här i hela UK..Tänk dig om jag fotat och den som kollar in filmen sitter där och kollar..Sen ser dom en person som går runt med kamera inne i affären och plåtar..haha..Nä det hade nog inte varit så bra kanske...fniss..Så den fick vackert ligga kvar i fickan..Men jag fick däremot köpt en liten tidig julklapp till min vän Thelma..Det är inte helt lätt..HOn gillar lite småsaker så där..HOn har rätt mycket plock i huset..Men hon håller på att rensa ut en massa..Så då tyckte jag det var onödigt att köpa mer skit att rensa ut..haha..Jag vet bara en sak hon tycker om..Det är att ta sitt morgonbad..Så lyckligtvis hade dom ett badpaket jag köpte..Med lite badschampoo..och tvål osv..Hoppas hon gillar det..Det är inte lätt alla gånger..

Ja sen när vi kom hem..har inte gjort så mycket igen..tvättat lite..sen gjorde jag klart dessa..

Ska ha med alla hem som jag gjort..KOlla in häxan bakom den blå ängeln..Då ser man den stor näsan på henne..gillar henne skarpt Hoppas att jag också hinner lära mig ett fotoprogram jag fick med kameran..För där kan jag göra födelsedagskort och almanackor bla..Tänkte jag skulle göra lite egna kort..Men det får bli om jag känner så..Har också hunnit med att chatta hur länge som helst med min vän Barbro därhemma..Det gör man inte i en hast precis..Har en hel del att diskutera hela tiden så det tar sin lilla tid..Annars har det inte hänt så mycket här i Newbiggin i mitt liv idag..Kort sagt..det har varit en helt vanlig dag..mitt i livet..Nu ska jag kolla på X-faktor..Ungefär samma som Idol hemma..Fast jag tror det är lite högre kvalite här..Ska inte säga säkert..men har fått den uppfattningen..Men det kan vara fel..Så till nästa gång..Njut av livet..Kram/Lena en bild från Mogan igen..Från utsidan av fiske hamnen kan man säga. Nu har dom byggt mycket mer här idenna änden också..Så jag vet inte riktigt hur det ser ut nu..Men jag hoppas få veta det när jag kommer dit vetja..Hej svejs.