tisdag 14 oktober 2008

tisdag och lite annat

Hejsan svejsan igen. Ja nu är det tisdag..Fast jag var lite vill tidigare när jag skrev mail..Då skrev jag att det var onsdag..Kanske för att jag trodde man kunde komma fortare hemåt eller..:-). Dagen har varit fin tycker jag..Ja alla dagar är fina och glada för mig för det mesta..Jag vaknade vid halv sju..och tänk det var ännu inte ljust..Så man ser att det går mot mörkare tider igen.Fast på ett sätt så gillar jag september och oktober..Då börjar alltid mitt användande av ljus och ljuslyktor. Det tycker jag är fint och det ger mig ro. När jag sen gick upp vid halv nio så var det ju ljust ialla fall..Och solen sken. Jag var först upp som vanligt..för det mesta ialla fall..Satt och drönade med mitt kaffe och frukost och tittade lite på morgon tv-n och behövde inte tänka på nåt alls..Det är en ynnest tycker jag att man kan få vakna stilla till varje dag..Sen vid tio tiden ringde min vän T och frågade om jag ville följa med ut med hundarna..JA tack det vill jag sa jag..Så jag fick sätta lite fart på kroppaskrället..Ville gärna kolla mail och så innan ..Och tänk..då fick jag en glad överraskning..Jag är med i ett forum för svenskar i världen.:Och där har jag träffat en del trevliga människor..Bla. en kvinna K som flyttade till Egypten. Men vi mailade rätt mycket innan hon for iväg..Nu är hon hemma i Sverige och hälsar på och hade skrivit till mig..Det gjorde mig så himla glad att höra av henne igen..Jag har mailat henne i Egypten men det funkar tydligen inte så bra med nätet där. SÅ det var en fin överraskning tycker jag..Jag mailar också med A i Italien..Det är också en trevlig tjej..Så även om man ibland kan tycka att det går till överdrift med teknik och allt sånt där..Så har det också gjort att man kan komma i kontakt med människor lite överallt i världen utan allt för stora problem. Så jag antar att det är både på gott och ont..

Den här bilden tog jag igår på Moggie katt när han låg på min säng och sov.Ville testa kameran lite..Och Moggie han rörde sig inte en gång fast blixten gick av mitt i ansiktet på honom skulle jag vilja säga..haha.:Han litar på oss till hundra procent alltså..Vi skulle ju aldrig kunna göra varken han eller nåt annat djur nåt illa heller för den delen..

I alla fall..Jag mötte upp T med hundarna nere vid strandpromenaden idag..Vi gick bakvägen till den strand vi annars brukar gå med hundarna..Så kameran kom med ut idag också..Vart ju tvungen att testa lite utom hus också för den delen..

Tog ett på kyrkan..Ser nästan ut som om jag står långt nedanför och knäpper bilden..Men det gör jag inte..Fråga mig inte varför det blev en sån bild för det har jag ingen aning om..Det är inte illa jag vet att det finns en knapp att trycka på så att jag tar en bild..fniss..Ja sen gick vi där nere på stranden som vanligt och småpratade ..Det var så himla lugnt idag..Lågvattnet var ovanligt lågt idag..Så man hörde inte ljudet från vattnet alls idag..Det är inte så vanligt.Sen när vi vände om och gick tillbaka så hade vattnet börja stiga lite..och då kunde man också höra ljudet av vågorna..Men jag slogs av hur fort det gick när vattnet började stiga igen..Vi gick väl kanske en timme totalt på stranden och under den tiden så ändrade det sig så mycket alltså..Det är så starka krafter i naturen..ja jag räknar ju det till naturen också så klart..fniss..

Försökte få lite bilder på hundarna men det var inte så lätt..för dom sprang ju omkring så klart..Men T fick hålla en av tikarna så tog jag en bild..Det är Tinker som syns...Hon är för go..

Vi gick omkring i 1.5 timme..sen gick vi hemåt..Så T fick se hur trädgården blev nu när den är klar..Käre gubben hade också skruvat ihop en bänk till oss..Eller två stolar med ett bord emellan.:Så jag tänkte ta kort på det och visa här..Då blev det total kortslutning i mitt huvud..hahaha..Jag försökte zooma in sittplatsen..med påföljd att videon gick igång i kameran...haha..Och hur jag än gjorde så förstod jag inte hur jag skulle få stopp på den..Jag tryckte på stänga av knappen....och kameran filmade och filmade..haha..Och jag tryckte på meny knappen och den fortsatte filma..Jag kommer inte ihåg om jag sen tryckte på ta kort knappen..eller vad jag gjorde men då upptäckte jag att den stoppade..fniss..Så det blev ingen bild på bänken alls..Men jag tog en bild på pelargonen jag ännu har därute...kolla här..Den är ännu jättefin..har inte hjärta att ta bort den.

HÄr står den i sin kruka ner tryckt i rabatten. Sen gjorde jag min avslappning/meditation..Gjorde inte det igår..Och jag vill gärna göra den så gott som varje dag..Det slår mig när jag skriver att jag gör för det mesta samma sak varje dag..haha..Ingen större förändring alltså..Satte mig vid symaskinen efter att jag hängt upp lite tvätt::Men idag blev det ingen ängel eller tomte.Det blev en häxa..fniss..Hon är snart klar..Kanske får ni se henne imorgon..Tyckte nog att hon blev rätt så söt..

Svågern ringde nyss och berättade att hans och käre gubbens son förmodligen kommer upp på begravning av Gladys på fredag..Det blir kremation..Jag vet ärligt talat inte om käre gubben ska dit..Går inte han så går inte jag..Jag kände henne inte alls..även om det lilla jag kände var en trevlig gammal dam..Men det får ge sig självt på fredag. Det är inte det roligaste heller att gå på begravning. Det är ju några dagar kvar ännu så vi får se hur landet ligger..Nu ska jag kika på Hem till gården..Det är en timme idag..Så då har jag sysselsättning under den timmen..fniss..

Jag slutar med en bild särskilt för dig Agni om du läser idag..Det är klubbhuset och utslagsplatsen vid golfbanan..När kommer du hit och golfar.???

Ja kära vänner ..detta är mina tankar och min dag idag..Den 14 oktober 2008..Till nästa gång..njut av livet..Kram /Lena