lördag 13 september 2008

Ännu en lugn dag ..

Hej igen..I dag är det ännu en lördag i detta livet.Dagen utanför är lite halvklar.Men jag har beslutat att även denna dag ska bli en vilodag.Bilden ovan är från stan här. Stora huvudgatan..haha..Ett fik med lite av varje. Jag mår bra efter behandlingen i torsdags. Magen har till och med varit samarbetsvillig. Men jag preparerar den bra innan. Börjar två dagar innan behandling med att ta laxativ för att vara så "tom" som möjligt. Dessutom kan man köpa tabletter här på apoteket..receptfritt..som gör att själva avföringen blir lösare..Dessa tabletter får jag också om jag säger till på avd. All medicin är gratis här..Man betalar 7.10 pund för receptet.Men det är allt.All förmedicinering och sånt man behöver för själva cancern får jag dock från sjukhuset så det är gratis. Vet inte hur det är därhemma för alla cancerpatienter. Känner inte till om det finns dessa tabletter hemma heller som hjälper till med att göra avföringen lösare och därmed lättare att få ut. Tänkte nämna det här för ev. cancerpatienter som läser..Dom heter något i stil med Docusate..eller så.På apoteket frågar jag efter Dulcoease..

Nu till min andra behandling av cancern från i år..

Torsdagen den 19 juni var det dags för min andra behandling. Själva behandlingen gick bra. Som jag tidigare nämnt blir det problem med magen..(mycket "skitprat" idag..haha..)..När jag kom hem från den andra behandlingen så kände jag hur det körde lite i magen..Men det tog jag ingen notis om.:Jag visste ju hur det är med det här..Stenhård..Så jag gick in och kollade posten och jag hade fått ett paket..Som jag var tvungen att kolla in först..Inte nyfiken eller...*ler*

Sen kände jag att jag kanske kunde gå på toa trots allt..Så jag gick dit..Och då var det försent..Tro mig eller ej.:jag hade fått diarreé och hann inte ut på toan..Det är FÖRSTA gången jag har upplevt det från den sidan. Och det var väl inte fullt så trevligt..haha..Även om det kom ut utan problem då..Man får se det positiva i allt..hahaha..Jag har skrivit i dagboken att jag sov bra..Också konstigt..Sen att jag mådde bra under dagen..Men att jag hade återkommande diarreé..Sen under em och kvällen så var jag trött och sov lite i omgångar..Det har/hade jag heller inte upplevt under förra årets behandlingar..Natten mot lördag sov jag inte dock.Så till slut fick jag ta tablett.:Men jag mådde bra på söndag morgon..Sen fram på dagen fick jag ta piller mot illamående..Detta var också något nytt för mig. SOm tur var så hjälpte dom fint ganska så fort. jag var dock TRÖTT igen. Konstig känsla av trötthet.Natten mot måndag hade jag sovit bra. Fick dock ta både sömn och värktabletter på söndag kväll.:Hade så ont kroppen. Det hade jag ibland förra året också..Det känns mest i knäna..Det gör så jäkla ont..Och myrkrypningar..haha..Ont i musker och leder har också hänt att jag har fått.:Men det är jag ju van vid sen tidigare::Så det har inte bekommit mig så mycket.Det är dock etter värre när man får plågor från något nytt..haha..Det står jag inte ut med så bra..Då blir det lite kinkigt..Lägger in ännu en bild från stan här..

Bilden är tagen utanför puben The Coble. Om jag går till en pub så går jag dit.
Nu läser jag vidare i min dagbok..haha..Jag är inte klok det ser jag ju..Fem dagar efter den andra behandlingen kände jag den där STORA lusten av att göra något med kroppen.Så jag tog cykeln och var ute och cyklade i över en mil...hahaha..Jag minns att jag fick stanna till lite på hemvägen och få hämtat "pusten" lite..Kände ju så efter den femte behandlingen att jag MÅSTE göra något och det var då jag gjorde den vådliga shoppingrundan som gav mig smärtor och oro..Men när man känner att det är ok så tror man ju det.Istället skulle jag väl förstå att fem dagar efter cellgiftet så bör man inte fräsa på för fulla muggar som jag har en tendens till att göra..tydligen.
Sen blir det sådär knepigt med soverit..Natten mot onsdag så sover jag knappt alls.Var vaken till klockan var över fyra på morgonen..Hade ont i svanskotan eller vad jag ska säga..Jag säger svansen..Men det var uthärdligt. En vecka efter behandlingen hade jag ännu lite ont i kroppen..Men jag har skrivit att jag var ute och gick.Den dagen var det fullt ös nere vid stranden..Eller fullt av aktivitet..Och jag fick reda på att prins Edward var i stan..Så då fick jag ju stanna och kika lite..Och till slut kom han gåendes..SNällt ansikte..lite flintis...Men ändock..HAN HADE MER HÅR ÄN VAD JAG HADE:.hahaha...Det är inte illa att ha sett en engelsk kunglighet...Har aldrig sett någon av de svenska LIVE så att säga..Åtta dagar efter behandlingen fick jag ännu ett stolle ryck..DÅ skulle det börjas med tapetsering av mitt rum..Ja jag vet..Vansinnigt..Jag drog av de gamla tapeterna så mycket jag kunde..Sen började jag slipa..Och ju mer jag slipade...desto sämre blev väggen. Här har dom inte gipsskivor som hemma..Utan det är liksom gips på hela väggarna.Och huset är gammalt..och det här gipset går sönder jättelätt..INTE roligt kan jag tala om för er..Så allt eftersom jag slipade så fick jag också fylla i större och mindre hål som sen måste slipas så det blir jämnt och fint..Och tålamod...Ja det är väl inte det jag är känd för att ha så mycket av..haha..ÄVEN om det har blivit bättre..Sen på måndagen så var det så pass klart att käre gubben kunde börja tapetsera..Det hade jag väl tänkt pröva på själv.För det har jag aldrig gjort..Men när han tog tag i det..så tänkte jag..Var sak på sin plats..haha..Han är bättre på sånt än vad jag är..så då kan han göra det..Han gjorde klart på två dagar..Hade bara vanliga vita struktur tapeter.:Men de är ganska tjocka..Och väggarna är inte helt raka..haha..Så det var lite pusslande för käre gubben att få det fint.Men det löste sig bra i slutändan. Det är konstigt denna gång med behandlingarna..Två veckor efter andra behandlingen var det ännu svårt att sova bra..En natt gick det lätt att somna..Nästa natt var jag vaken jättelänge..Så har det fortsatt hela denna tiden. Normalt så är det inte så..Men vad är normalt..haha..
När rummet var tapetserat..ja då kom nästa steg..då skulle jag måla mina möbler..Och dom skulle vara vita.:Så då fick jag inhandla färg till det..pust och stön..Snacka om att vara överaktiv eller.Mina möbler är då inget särskilt.Har köpt dom alla på second hand..För jag gillar att gå på loppisar och second hand..Så det jag har i rummet är ett riktigt "hopaplock" som vi säger i Västergötland..Men som sagt..målade vita så ser det helare ut..Så det var nästa projekt. Jag hade också börjat sy mina änglar i parti och minut..SÅ jag behövde också arbetsyta..För symaskin och för mitt tillskärande..oj oj..Den 6 juli hade jag målat klart möblerna i alla fall. SKulle bara hitta fina handtag till byrå och sängbord..Vilket visade sig lite svårare..Nu får det vara nog för idag med både "skiterit" och tapetadet och målandet..Men om jag är ok så hörs vi imorgon.Till dess...njut av livet..Kram/Lena
bild från Grästorpsdagen förra året..Taget av min vän Yvonne..