onsdag 10 september 2008

ett nytt kapitel startar idag..

Hallå igen..Piba kära goe son...vad roligt att du har hittat till mammas nya blogg..Den är så mycket "snyggare" än den andra va???Kul du håller öga på din gamla mor..Och tack ni andra som är här och hälsar på..Det värmer mitt hjärta att veta att ni läser..Och att ni skriver lite till mig..Även ni som inte skriver är så klart varmt välkomna.:Bilden ovan..hahah..Ja jag tänkte jäklas lite med min svåger.Detta kort är taget för en vecka sen..I Playa del INgles..lilla syrran och svågern kom hem för en vecka sen..Jag TROR att Benny som han heter..hade smakat lite av "nattvarden" när han fick för sig att vara präst en stund..SÅ han tog helt sonika toa papper runt halsen till prästkragen.:Sen tog han Bibeln som fanns i huset och predikade lite för dom som ville lyssna..haha..Han är tokig ibland..Men ack så rolig..
Nu ska vi se om jag kan få ordning på hur det kom sig att jag fick reda på att jag hade fått tillbaka den högst oönskade Herr Cancer..
Min vän Barbro från Sverige hade varit här över nyår ..och åkte hem igen den 4 eller 5 januari.Då tog jag upp mitt gymmande igen.:Som hade legat nere över hela julen..Jag brukade annars gå till gymmet tre gånger i veckan.:Nu bestämde jag mig för att börja träna magen och midjan stenhårt igen..Det hade jag inte gjort på över ett år. Men jag började träna igen i oktober. DVS..tre gånger i veckan.:Tidigare hade jag tränat lite lätt hemma och gått mycket..Men nu kändes det som om jag hade massor med energi och ork. Problemet för mig idag är att det gör inte ont när jag tränar. DEt kommer efter några dagar..I mitten av Januari körde jag igång detta intensiva tränande...SÅ runt den 21 började det göra lite ont i kroppen har jag skrivit..Tror det är muskler som gör ont står det också i dagboken..Dagen efter kunde jag inte gå till gymmet för det gör ont i bålen har jag skrivit. Dagarna går och en dag är det bra och nästa känns det ömt..Och jag hade som ett band runt bröstet..Den 30 januari hade jag fått en tid till VC här i stan.Mest för att lugna mig själv. Läkaren där ..ja..vad ska man göra i min situation.:Hon kunde inte göra mer än att klämma på mig och det kändes bra..Fick lämna blodprov och kolla CA125..Det är ett värde dom mäter i blodet för att se hur cancern är..Jag vet inte vad dom räknar..Men det är canceragent 125..Och till mig sa min cancerdoktor att det värdet bör ligga under 30. Den 4 februari var jag till gymmet men tog det rätt lungt..Det var lite jobbigt att andas dock..Sen dagen efter var jag inte så alert..Hade hjärtklappning så fort jag gjorde något och svårt att andas och ont i ryggen.Den 6 var jag ändå ute en stund och gick ner till stranden..Sen upp till kyrkan som var öppen..Där gick jag in och satte mig och grät..Jag var så rädd och orolig:Men jag ville inte visa käre gubben att jag är ledsen ibland..För då vill han trösta mig..Vilket är förståeligt.Men då blir jag ännu ledsnare..haha..Så det vill jag inte..fniss..Man är lite knasig...Dan efter det var jag jättepigg..Och var ute i 1.5 timme och gick. Konstigt va!!!.Sen mådde jag rätt hyfsat och var och tränade på gymmet i flera dagar utan problem..
Lägger in en bild till på käre svågern som präst..haha..ja han var så i predikartagen så han gick ner till områdets pool och började mässa där också..fniss..

Du är för söt Benny...*ler stort*

Den 17 februari har jag ont igen i musklerna i bålen..Men dagen efter var det ganska ok igen..Så jag var och gymmade..Både på måndagen och onsdagen.Mådde rätt fint hela veckan..Sen på söndagen den 24 februari har jag dov värk i kroppen.Mådde inte helt ok igen..Dagen efter var det ok igen..Så jag var iväg till gymmet som vanligt..Helt vansinnigt..fniss.Men när det känns bra så kör jag järnet..Den 26 hade jag tid igen på VC ..hade inte fått resultatet av min CA125 som jag tog tidigare. Det var ju inte roligt att komma dit..Mitt värde hade stigit till 57 tror jag det var..När jag slutade behandlingen i Juni förra året var det nere i 11..och det bör som sagt var ligga under 30..Så jag ringde min cancer doktor dagen efter för att höra vad han tyckte. Fick ju pratat med pojkarna och Marie och Benny som då var i Playa del Ingles också..haha.Dom far dit två gånger om året..Var och träffade min doktor och fick lämna urinprov.Dom ringde dagen efter och jag hade urinvägsinfektion såg det ut som..SÅ jag fick antibiotika för det..Tack för det..Nu slutar jag för idag..Men fortsätter berättelsen imorgon..Måste ju ha lite att göra er nyfikna med då också tycker jag..Lägger in en liten bild till..Den tog jag häromdagen.Den står nere vid stranden i en liten park där..Och det är exakt samma par som dom har ståendes ute i vattnet på ett högt fundament. Men då ser man så klart bara baksidan för paret står och tittar ut över vattnet. Figurerna är himla fint gjorda och naturtrogna tycker jag..Håll till godo ..TIll nästa gång..njut av livet..Kram/Lena