fredag 26 september 2008

promenad..shopping och fotbad..

God eftermiddag där ute. Här ovan en bild hemma från Ås igen. Tycker det är så fint. Solen som går ner och så ser jag vår stora tomma ladugård..haha. Det är lugnt och fint där ute..Och snart kanske jag kan åka dit igen.
Dagen har varit bra så här långt. Jag sov så jäkla bra inatt..Inte varje natt jag gör det..Vaknade strax före åtta..Och gick upp strax efter åtta. Käre gubben var vaken..Men å andra sidan..tro mig eller ej..han gick och la sig vid tio igår..Och i detta huset är det jag som lägger mig tidigt.:Visserligen med tv-n på och datorn på knät..*ler*..Men jag är i säng ändå.Käre gubben är en riktig nattuggla..Han är lätt uppe till två alltså..
Men igår var det alltså tvärtom. Men han hade slitit hårt i den pyttelilla trädgården hela långa dagen.Utan en matbit i magen. Ja han lever så..haha..En stor mugg te på morgonen..I den "massor" av energi..DVS:.5..ja 5 matskedar strösocker..och så lite mjölk..det är ju lite protein och lite fett i det..hahaha..OCh så en paket cig.Det är hans mat under dagen.SÅ har han levt och ätit sen han var 15..Helt vansinnigt..fniss.Jag lagar min mat och han sin..För när han väl äter så har vi inte samma åsikter om vad man ska äta heller..haha.
Så här ser trädgården ut hemma i Ås i andra änden av ladugården så att säga. Mitt ute på landet..Några kilometer från Såtenäs..flygflottiljen.
Ja vad har hänt idag då..??Jo jag gick upp och fick gett Moggie katt sin frukost som vanligt..Fick också den stora äran att fixa käre gubbens "frukost" då..haha..
Själv kokade jag två ägg till mig och blandade ner lite skinka i det ...och så lite smör..haha.:Men idag funkade inte hjärnan så bra..För jag hade glömt bort att jag gjorde så gott kaffe igår.Så idag blev det vanligt pulverkaffe med vatten..haha..Men det gick ner det också ..Jag är inte kräsen.Sen ringde min vän T idag..Hon frågade om jag ville hänga med ner till stranden med hundarna..JAPP sa jag..Var ganska säker på att det idag skulle vara tre hundar..För hennes lilla Mini skulle in och steriliseras idag. Döm om MIN förvåning när hon dyker upp med 5 hundar istället..hahaha..Det hade jag inte räknat med så det var inte långt ifrån att jag slog hakan i backen..hahaha..Det visade sig att veterinär inrättningen som normalt har en bil som kan hämta djuren hade ingen bil idag..Så lilla Mini får vänta till nästa torsdag istället..Sen den femte hunden var T-s mammas hund Misty.En underbart vacker "landsvägskorsning"..Så fint psyke och gosig är hon ..Ja det är dom andra också:Men visst är det något speciellt med "riktiga bonnhundar" om jag så får kalla dom..Jag hade med mig bollen jag brukar ha med mig så att Bracken kan få springa av sig lite..Men idag försvann den..haha..Jag kastade och han sprang och sprang.Sen har han en förmåga att lägga sig i vattnet och coola ner..Och idag försvann bollen någonstans på vägen till någon vatten pöl..
KOlla här då..Kom inte ihåg denna bilden.:Det är min son i kepsen..En mycket snäll sådan..inte kepsen..utan sonen..haha..Fast han försöker se hård ut..Denna dag var han MYCKET lycklig.Han och hans kompis hade åkt till Norge i juli i år för att se och höra Metallica..Musiksmaken kan väl diskuteras..Vilket också händer..fniss..När dom var ute och gick och stannade vid ett övergångsställe fick dom se killen i mitten..Och dom visste precis vem det var..Det var BASISTEN i METALLICA.Sonen var helt överlycklig.Han tyckte det var bättre än konserten också..SÅ hans dag var en höjdar dag..
Ja som sagt..vi var ute med hundarna..Gick ju nere vid den inofficiella delen så vi kom upp bakom kyrkan..SEn gick vi då hemåt:Jag behövde åka och storhandla idag..Käre gubben skulle också åka till handelsträdgården.Så vi bestämde vi skulle göra detta ihop. När jag kom hem så frågade jag ovannämnda gubbe om han var redo att åka iväg..NÄÄÄÄÄ..sa han du får ta bilen själv..
Det är inga problem i och för sig..Men jag är lite försiktigt med vänster trafiken.:och i denna bilen sitter blinkersen på fel sida tycker jag..Även där jag sätter i nyckeln för att starta..För att vara riktigt ärlig..så sitter inte jag på rätt plats heller tycker jag..hahaha.:För bilarna är ju högerstyrda här...fniss..Men på den förra bilen vi hade så satt i alla fall uttaget till nyckeln på den sida man är VAN vid så att säga..Och blinkersen också..I denna bilen har jag blinken på höger sida om ratten..och start nyckeln sätter jag i på vänster sida..hahaha..Så när jag blinkar får jag liksom tänka hur jag ska göra..haha..För det blir liksom tvärtom ..Förstår ni hur jag menar..hahaha..Då jag stundtals lider av "cyto" hjärna så är det inte alltid lätt..fniss.Men jag fick handlat ialla fall..Slog på stort idag.Hade inte så mycket att handla köttvis eller grönsaksvis..Så jag köpte lite trosor och en bh..Tio trosor för att vara exakt..Dom kostade cirka 80 kronor..Sen när jag kom hem och tittade på dom ...hmhm..dom kanske är NÅGOT för stora..ST46 hade jag köpt.Jag tror ännu att jag är tjockare än jag är..haha.Och när jag hade affär en gång i tiden så sa alltid en gubbe som sålde under kläder till mig att man ska ta en storlek större på trosorna än vad man vanligtvis har på byxor..men jag tycker nog dom ser jäkligt stora ut..hahaha. Sen handlade jag vidare..Och när jag kom till kassan så var det ändå varor för över tusen kronor..Fast jag inte hade köpt varken kött eller grönsaker...Ja det är inte billigt med mat..haha.Men äta ska man ju göra..Så det får också gå i den stora konkursen då..
Så här ser huset ut i Ås..Med den lilla altanen under tak. Där är det SÅ härligt att sitta på sommaren och äta frukost och lyssna till tystnaden.När inte dom flyger över huset från SÅtenäs förstås..Men sanningen att säga så har det sin tjusning också.:Helst när dom kommer med dom gamla Hercules planen. Dom är maffiga tycker jag.
Ja vad har jag gjort sen min shopping då??Jo jag har äntligen gjort mig en god kopp kaffe..av samma sort som i går morse..Har ju naturligtvis plockat in varorna..Och nu sitter jag här med fötterna i blöt.:Har ett härligt fotbad..Investerade också i ett nagellack. Tyckte jag kunde "ödsla" ca 30 kronor till på mig själv. Så med detta nagellack ska jag nu ta och måla mina tånaglar vacker rosa..Färgen heter Baby Pink..haha..inte för att jag är så mycket baby precis.Men å andra sidan.:Det enda som är litet på mig ÄR fötterna..haha.:Storlek 37...Resten av mig är lite större..Nu slutar jag för idag..är tillbaka imorgon..Har ju mer änglar att göra också så jag kan inte sitta här och skriva resten av dagen. Men först står min syster på tur.:Vi ska prata över skype..Och så får jag se hennes vackra nuna över nätet..TIll nästa gång..Njut av livet.Kram/Lena Här ovan sitter skribenten i egen hög person på altanen jag pratade om i inlägget. Hej svejs.

bara en liten kortis så här på morgonen.

God morgon..Vill bara på detta sätt tala om för Vivan att jag såg din kommentar..Om du inte vet det..så skriver jag alltid svar..Men lämnar svaren så du kan läsa dom där du skriver kommentar..Tack för att du skrev till mig..Och det är tack vare alla snälla som skriver till mig som jag får lust att skriva ännu mer. Ja det gläde mig otroligt vare sig man väljer att "bara" läsa och /eller kommentera Skriver mer sen.Ska ut med T och hundarna..Sen blir det shopping idag också..Ha en bra fredag..Kram /Lena