söndag 14 september 2008

söndag den 14 sept.

Hej på er.Börjar med att visa lite änglar. Fått lite frågor. Den som ev.vill beställa kan antingen maila mig. Eller skriva i kommentarer.Jag tar 150kr/st.Skickar härifrån UK ..En del går till cancerfonden och en del till mytt material och portot.För med info så skriv som sagt.
Mår bra men vilar idag också. Lite ont i lederna och i bålens muskler.Samt denna äckliga jäkla smak i munnen..Vet inte hur det ska beskrivas..Metallisk kanske..Det går ju över om några dagar..Men inget smakar speciellt gott.
Den tionde juli var det dags för nästa behandling. Sov bra natten mellan torsdag och fredag.Mina behandlingar har alltid varit var tredje torsdag. Vet inte om det är så för alla..Eller om dom har behandlingar varje dag..Antar att det är så att det är olika veckodagar för alla. Jag mådde tydligen rätt ok under helgen. Förutom lite illamående har jag skrivit.Jag hade till och med städat lite grann.Klippte ut änglar och kläder till dom också.Det är konstigt hur olika det kan vara från gång till gång. Jag är så klart skitglad att jag har klarat mig så lindrigt undan med de flesta biverkningar. För jag förstår att många far hemskt illa av sitt cellgift. Gick bra i stor sett hela helgen och under kommande veckan också.:Men jag hade svårt med magen. Inte så att jag var förstoppad::Men jag hade så konstig känsla..Precis som om det var kortslutning upp till hjärnkontoret..Det kanske det var också för den delen..hahaha..Men "signalen" gick inte fram att "skiten" ska ut..Och det var så svårt att ändra på det..*ler*..Vet ännu inte varför det var så..För nu har det blivit bättre tack och lov.Men när man får förändringar på saker som normalt fungerar så tänker man med en gång att det är säkert cancern. Det tror jag vi alla gör på ett eller annat sätt..
Den 21 juli hade jag tid för scan igen. Ja jag fick ju inte reda på resultatet utan fick vänta till nästa behandling..som skulle bli den 31 juli. Och sanningen att säga så gick det rätt så bra att vänta. Fast man kunde ju tro att det skulle bli en jobbig tid med väntan. Men ibland förstår jag mig inte på mig själv..Så det är väl ingen idé att spekulera i varför jag kan ...hitills hålla mig lugn för det mesta..MEn så är det..Glad för det också..för övrigt.Den 31 kom och vår bil startade inte..Typiskt..Så vi fick ringa Ian och fråga om han kunde köra..Och det gjorde han under viss protest har jag förstått..Nä inte så..men han var trött för han ställer upp för styvmamman och det har blivit för mycket och han tycker han inte har ett eget liv..osv..SÅ han var lite sur och purken..Men han körde mig ialla fall..Tack för det.Ny bild nu på fler alster man kan beställa hos mig..

Sommarens baddamer..fniss..

Fick besked av tjej doktorn att scannen var rätt ok.Det hade inte blivit tumörer sa hon..utan mer fläckar. Jag frågade inte så mycket utan ville vänta tills "min" doktor kom tillbaka. Men nu tror jag att det var HON som sa att det är fläckar på levern också som vi inte SÄKERT vet om det är rester från förra årets cancer och inaktivt..Men jag ska låta det vara osagt.Antingen var det hon eller så "min"doktorn. LIte besvärligheter blev det denna gång..Jag får normalt två olika cellgifter..Taxol och Carboplatin..Men denna gång så blev det så konstigt med carbon...Kände en isande kyla på armen..Så jag ringde på sköterskan som kom och kollade.:Men allt var ok..Sen gick hon..Och bara en liten stund efteråt så hade jag en röd rand från där nålen gick in i handen och upp på armen..SÅ sköterskan fick komma tillbaka.SOm tur var så hade det mesta av carbon gått in då..Den tar bara en halvtimme.:Men typiskt en sån dag för Ian var tvungen att hämta mig också..Och jag fick inte tag i honom på tel.för att säga att jag blir sen. SÅ han hade letat efter mig på fel ställe..Och jag hade bett sköterskan ringa honom också..Men ingen hade ringt sa Ian:så vi var inte hemma förrän sju..Och då var han inte glad..Och jag bad om ursäkt haha..Men vad tusingen kunde jag göra åt det egentligen..Men jag ber nog inte om hjälp någon mer gång..Och DÅ blir han sur för det..haha.:ja sån är han..Han är jättesnäll..Inte tu tal om det,,Men allt är antingen svart eller vitt.:Finns liksom ingen mitt emellan..Det är lite tråkigt..hahaha..Efter denna behandlingen kunde jag inte sova alls..SÅ då var det ialla fall något som var som jag var van vid sen förra årets behandling..fniss.

Nästan med en gång när dom hade satt in carboplatinet så fick jag tre blåsor på armen..SOm tur var så stod sköterskan där och hade inte ens hunnit vända sig om för att gå..Så det blev att stänga droppet med en gång..I med antihistamin..för det är alltså fråga om allergi..Sen fick jag vänta för en läkare var tvungen att komma och kolla till mig och se så att allt var bra..Men jag kände inget..Fattade inte ens varför det var sån uppståndelse..haha..Men jag fick vänta en stund innan jag fick åka hem. Så jag kan inte få mer Carboplatin i livet. Det är tydligen en vanlig reaktion när man en gång har fått det.:Fick ju det förra året och då gick det bra.Men tydligen så reagerar jag nu då..Förhoppningsvis så går det vägen ändå..Nu slutar jag för idag..Återkommer imorgon om allt är ok..Måste ju skriva o sista behandlingen också..Till dess...njut av livet..Kram /Lena