torsdag 25 december 2008

JULDAGEN

God fortsättning på er alla människor..Tack för alla fina kommentarer och julhälsningar från er alla..Jag är så himla glad när ni hör av er till mig..
I dag är det då juldagen..Och dagen har varit så fin. SOlig och klar här..Och kall.Men underbart vacker. Barbro och jag har varit och hälsat på hennes dotter Jenny m familj..De bor utanför Trollhättan i Norra Björke..Ja det ligger för all del inte så lång från Grästorp..Dom bor så himla fint..Fick ju tagit lite bilder.
Dom har en underbar trädgård.Och även ett gott stycke land till..Tog ingen bild på själva huset ser jag..Men det får gå ändå.Vi tog en lång promenad allihop. Det var ju Barbro och jag..Jenny och Stefan och lilla Felicia. Det blev 5 kilometer.Och jag tog flera fina bilder under tiden vi gick..
Stefan hade också kamera med sig..Men han har såna där riktigt tjusiga kameragrejor..Han är mycket road av att fota.Fast jag tycker nog att jag fick till det rätt bra också..Tog en bild på ett träd..mot solen..och med vilje försökte jag få solen alldeles i mitten av stammen av det lilla trädet..Tycker det blev rätt bra..Kika här..
Ja..igår då..Vi gick här och plockade på morgonen..Piba kom upp och talade om att kaffet var klart strax efter åtta...På julafton är det tradition..haha..Då SKA han fixa kaffe och skinkmacka..Förr när han var yngre var det mest för att han tyckte vi skulle gå upp så han fick öppna en julklapp på morgonen.:Men var jag då trött så kanske jag ville ligga länge va..Men då kom han på det att om han fixar kaffe och smörgås på julafton så måste man ju gå upp ..haha..Så på det sättet blev det en tradition..Nu får han ju inga julklappar på det viset men traditionen tycker jag om ändå..fniss..Vid tio hade jag då skalat potatis en stor gryta..Visste ju inte riktigt hur mycket alla äter..Men det är MASSOR med potatis över..haha..Så tog jag in lutfisken och la i blöt för att få den lite fastare..Jag ÄLSKAR lutfisk..Det var bara Yvonne och jag som åt det..Men idag har jag ätit av den också..För så gott är det tycker jag..Sen blev det att duka lite då..så här såg det ut innan allt var riktigt riktigt klart..
Ja..sen gick tiden och vid halv fem tror jag så kom Yvonne och Lisa..Och jag hade nästan allt klart..Så det tog inte allför lång tid innan vi satte oss till bords och började frossa i allsköns mat..Det var köttbullar..prinskorv..sill..jansson..skinka..rödbetssallad...lutfisk så klar..bröd..ostar..jag har säkert glömt nåt..VI tog inte fram sylta en gång..för det var ju mat i massor ändå..
Fick inte tagit så många kort runt maten..För kameran behövde laddas..Så både Piba och Yvonne tog lite kort..Så jag får visa deras kort när jag fått dom..Tidigare tog Fredrik kort på mig och barnen..och så blev det ett på mig och Fredrik..Titta här på mor och barn..hur tjusigt är inte det då va!!!!.En stolt och glad mamma är det ialla fall..fniss..

Vi hade en trevlig kväll..Men om detta tänker jag berätta mer om imorgon..För nu ska jag hänga tvätt..och sen blänga på tv hela kvällen utan några som helst förpliktelser..Och vet ni vad,,Jag tycker ni ska njuta av livet och bortse från allt vad ni tror att ni MÅSTE göra och inte göra..Slutar med bild på mig och Fredrik..Till nästa gång..njut av livet ..Kram Lena

Extra "ongen" o jag då..Hej svejs..