måndag 15 september 2008

SÅ LEDSEN

Måste skriva lite..Jag är så LEDSEN..SÅ LEDSEN..jag har följt en blogg som en ung tjej i min hemstad har skrivit om sin kamp mot cancern..HOn fyllde 20 i Maj..
I dag fick hon ge upp sin kamp. Och hon har varit en STOR TRÖST för både mig och andra som har följt hennes blogg och kamp. Jag tänder ljus för denna modiga stora lilla tjej idag..Och mina tankar är hos hennes anhöriga..Jag gråter:-(--

nu är det en ny vecka igen.

Hej igen ..Ja nu är det måndag igen då. En grå sådan här i stan. Uppehåll än så länge.Vart lite småstänk. Har mått rätt så fint idag.Väldigt vek i benen..Och värk i dom.:Men alert har jag varit.Tvättat lite..Och så har jag sytt..Vad får ni se lite längre ner. Här ovan..ser ni rabatten jag tog kort på för några veckor sen.:Nu är den så gott som klar..Det går inte fort.Men det går..haha..Lite plantor finns det i också::Lavendel...persilja..gräslök...mint..som dom äter i parti och minut här..Sen i rabatten längt bort..ja där har det hamnat lite fredskalla jag hade inomhus..Har inte den ringaste aning om den klarar sig ute..Men det ger sig väl..
Har ätit gott idag..Gjorde köttfärsfyllda paprikor igen.Det är så satans gott..Och så serverade jag det med gräddfil..jösses..mätt är jag..Sen har jag ringt hem till min gamla vän Elsy..Pratade en lång stund.Himla bra när man har skype på datorn. Har mottagaren detta på sin dator så ringer man gratis..Himla bra.Men även om jag ringer hemtel.så är det billigare att jag ringer från min dator och skype än att jag ringer från hemtel. Fiffigt.
Ska fortsätta med den sista behandlingen.Sen får det bli lite annat än cancer..För det blir lite tråkigt tycker jag..Den 21 augusti hade jag som sagt var den femte behandlingen av sex..Och fem dagar efter det så var det tisdag..och jag kände mig SÅ stark och så alert.:Fick den där känslan jag får ibland...MÅSTE göra något med kroppen..SÅ jag bestämde jag skulle gå till ASDA och handla. Det är stormarknaden som ligger i grannstan..Skrev om detta äventyr i den gamla bloggen.:Men har inte nämnt det här..Så jag gör det nu..Tog i alla fall min shoppingvagn..dramaten som den kallas..Och jag har en STOR en..Hade min lista med mig..Men jag hade inte tänkt handla mer än kattmat och frukt..vatten och grösaker..Kanske lite av det "småa"...F..N..säger jag..När jag kom hem hade jag handlat ALLT på listan förutom fyra saker..Det var 59 artiklar på kvittot..pust och stön å stånk...Inte var det lätt att dra BAKOM sig heller..SÅ efter en hel evighet på hemvägen kom jag på att jag kan ju skjuta dramaten framför mig istället..Den har två hjul..Sagt och gjort..Det gick ju lättare..Saken var ju bara den att jag fick då balansera mycket mycket med bålen och alla muskler i hela bålen.:Fast det visste jag inte då...Jag var ialla fall ute och gick i timmar den dagen.Gick hemifrån vid halvtolv..Och kom tillbaka kvart i tre..haha..Så det är en bit att gå.:Men när det slår slint i hjärnkontoret så gör det det med besked..hahaha..Så ..frampå lördagen började jag få ont i bålen så in i Norden.(Jag har ju så mycket ärrbildingar i bålen efter den stora op förra året.Men det är svårt för mig att inse att man ska ta det lugnt och att allt kanske inte är som förr)..:Då hade det gått nio dagar efter behandlingen..usch och fy ..vad ont det gjorde..Men det var ingen värk..Det var som ett STORT öppe sår h....e..Det sved som attan..Men jag försökte kämpa på..Helgen gick och till slut fick jag ringa min doktor..det gjorde jag på onsdagen..Alltså en vecka efter jag hade tagit denna vådliga promenad..fniss..Nu lägger jag in en bild på vad jag gjort idag..SE HÄR..

Det är gamla gardinlängder jag hade med mig från SVerige förra året..Idag har jag kortat av längderna..Och sytt en kappa av överblivet material...samt sytt på en spets..som synes..Gjort omtag av spets och sytt dukar..Dessa gardiner ska upp i köket tänkte jag..Men inte idag..Jag är glad jag fick sytt dom..Har även klippt ut två änglar också..Men dom får jag göra klart imorgon..

I alla fall..Ringde min doktor som sa att jag får ta kontakt med VC i stan..Så det gjorde jag..Fick antibiotika för urinvägsinf..Ja det låter helt vansinnigt.Men när jag hade tränat för hårt i våras och hade SÅ ONT så fick jag denna antibiotika för urinvägsinf. För DÅ hade jag en LITEN sväng av det..Men antibiotikan hjälpte mot det onda jag hade då.:Så jag fick ju förklara för doktorn här på VC att jag behöver ha antibiotika och förklara hur det var i våras..Så jag fick en kur av samma antibiotika..och det har hjälpt lyckligtvis..I torsdags den 11 sep. var jag inne på den förhoppningsvis sista behandlingen. Pratade med doktorn ..och frågade ..Det finns ännu fläckar av cancer på levern som jag skrivit tidigare..Men det har inte gått in i levern.:Ser jag som ett gott tecken. Jag mindes också under helgen vad han sagt tidigare..Att dom inte vet säkert om det är rester från förra cancern som är inaktiv eller inte..MEn det lär väl visa sig på scannen den 1 oktober antar jag.

Jag väljer dock att TRO att det är inaktivt och är ok ..Har ju haft healing hjälp och då jag TROR på denna form av läkning så väljer jag att tro att det har hjälpt och att allt är ok. Så i helgen har jag tittat lite på biljetter hem redan..Jag längtar hem så himla mycket..Helgen har varit ok för det mesta.Jag har vilat sen i fredags..För jag hade bestämt det. Ville inte gärna ta ut mig igen. Men jag har haft turen att må bra hela helgen.:Lite trött.:Inget illamående..som tur är..Metallisk smak i munnen i och för sig..Men det är små grejor ..om man jämför med dom stackare som blir jättedåliga efter varje behandling trots medicinering mot illamåendet..Nä..jag vet och förstår att jag är LYCKLIGT lottad som har kunnat få må bra..Och som har kunnat och ännu kan vara lugn och ha TILLIT till att jag klarar det här. Så länge man kan vara positiv så HJÄLPER det upp allt annat..Men fråga mig inte VART jag har fått styrkan ifrån,Jag vet inte..Men i MIN TRO så är jag säker på att NÅGON hjälper mig därute i universum.....Och oavsett vad alla andra VÄLJER att TRO..så VÄLJER JAG att tro och ha tillit till andra krafter..plus mina egna krafter jag har inom bords.Jag ÄR LYCKLIGT LOTTAD:.jag vet det..jag tackar Gud varje dag för vad jag har och för vad jag får ta emot. Det hjälper mig..Nu slutar jag för idag..jag är tillbaka imorgon..Men DÅ får det bli en "vanlig" blogg om ditten och datten.:För nu tycker jag att jag har uppdaterat ev. nykomlingar om situationen..Dessutom var inte tanken att skriva om cancern för andra..Inte över huvudtaget..Det bara blev så..Nu vill jag skriva om annat OCKSÅ..Kommer så klart hålla det uppdaterat..Lägger in en bild till..men jag vet inte vad det blir för bild ännu..Det ger sig..Till nästa gång..Njut av livet..KRam /Lena

Det blev "rumpan " på bilen och på gården där vi bor.:Det är som en liten fyrkant ..eller kan man säga innergård kanske.Mest äldre folk här...:Jag är yngst..med mina 51 år..Men jag trivs rätt fint här..Hej svejs..